Menu
 

Ādaži un Jūrmala piedalās Eiropas Vietējās solidaritātes dienu aktivitātēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Četras Latvijas pašvaldības – Ādažu novads, Jūrmalas pilsēta, Pārgaujas novads un Preiļu novads – no 15. līdz 23. novembrim aktīvi iesaistās un organizē aktivitātes Eiropas Vietējās solidaritātes dienu (EVSD) ietvaros, pavēstīja Latvijas Pašvaldību savienībā.

Ādažu novada pašvaldība mācību vizītē uzņem Dušeti pašvaldības (Gruzija) pārstāvjus. Tāpat Ādažos notiek bērnu zīmējumu konkurss “Par Gruziju”. Savukārt Jūrmalas pilsētas pašvaldība uzņem mācību vizītē Brovari pašvaldības (Ukraina) pārstāvjus un 20. novembrī organizē kopīgu sanāksmi gan pašvaldības darbiniekiem, gan biedrību pārstāvjiem par pilsētas attīstības jautājumiem saistībā ar iniciatīvas projektu īstenošanu un kultūras pasākumu organizēšanu.

EVSD notiek jau ceturto reizi, iesaistot 35 pašvaldības no Albānijas, Beļģijas, Francijas, Itālijas, Latvijas, Nīderlandes un Spānijas. Šo dienu mērķis ir veicināt pašvaldību iesaisti globālās solidaritātes un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā un atbalstīt Eiropas demokrātiskās vērtības – dažādību un solidaritāti. Kā teikts Eiropas Vietējās solidaritātes dienu hartā, tad pašvaldībām Eiropā ir galvenā loma, lai veicinātu ilgtspējīgu vietējo attīstību gan lokālā, gan starptautiskā līmenī. Līdzīgi kā iepriekšējos gados pašvaldības uzņem izpētes vizītēs sadarbības pašvaldības no Austrumu partnerības valstīm, organizē seminārus, bērnu zīmējumu konkursus, diskusijas un meistarklases.

Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar vairākām Latvijas pašvaldībām Eiropas Vietējo solidaritātes dienu pasākumus īsteno jau ceturto gadu. EVSD tiek rīkotas projekta “Strādāt kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” ietvaros. Eiropas Vietējās solidaritātes dienu pasākumus finansiāli atbalsta Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.