Menu
 

Ķekavas novada būvvalde saņem balvu kā e-iecerēm bagātākā būvvalde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no Būvniecības valsts kontroles biroja arhīva Foto no Būvniecības valsts kontroles biroja arhīva

22. novembrī norisinājās Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) rīkotā konference “BIS – platforma būvniecības procesa digitalizācijai”, kuras ietvaros pirmo reizi tika godināti aktīvākie Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) lietotāji. Tajā Ķekavas novada būvvalde saņēma balvu nominācijā “E-iecerēm bagātākā pašvaldība”.

Šis bija pirmais gads, kad BVKB konferences ietvaros godināja aktīvākos BIS lietotājus. Kopumā apbalvojumus sešās nominācijās saņēma deviņas organizācijas no visas Latvijas. Starp izcilākajiem BIS lietotājiem tika apbalvota arī Ķekavas novada būvvalde, saņemot balvu nominācijā “E-iecerēm bagātākā pašvaldība”, kurā, izmantojot BIS, elektroniski iesniegts visvairāk būvniecības ieceru, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

BVKB ir nodrošinājis pilnībā digitālu būvniecības procesa dokumentācijas apriti BIS, tādējādi Latvijai izvirzoties starp nozares digitalizācijas līderēm Eiropā. Ķekavas novada būvvaldes speciālisti ir piedalījušies visās izsludinātajās BIS apmācībās, apmeklējuši seminārus un veiksmīgi uzsākuši elektroniskās dokumentācijas izmantošanu, veicinot elektronisko dokumentu apriti.



Konferencē par pieredzi un izaicinājumiem BIS ieviešanā ar klātesošajiem dalījās Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Juris Križanovskis, pastāstot, ka Ķekavas novada būvvalde ir reorganizējusi līdzšinējo darbu un veic pilnu būvniecības procesa apriti BIS, atsakoties no papildu lietvedības sistēmas, lai iesāktie būvniecības procesi turpinātos vienuviet un visa nekustamā īpašuma arhīvs veidotos elektroniski, atvieglojot ikdienas darbu, stāsta V. Vītoliņa.

Ar katru gadu būvniecības process kļūst intensīvāks, un to izjūt arī Ķekavas novada pašvaldība un parāda BIS dati – salīdzinot 2017. un 2019. gadu, būvniecības intensitāte ir palielinājusies par gandrīz 50%. Līdz ar to elektronisko procesu ieviešana ir svarīga, jo tā būtiski atvieglo būvniecības procesus, samazinot administratīvo slogu un uzlabojot pakalpojumu pieejamību sekmīgai būvatļaujas saņemšanai.

Pašvaldības pārstāve atgādina, ka no 2020. gada 1. janvāra, stājoties spēkā grozījumiem Būvniecības likumā, būvniecības procesa dokumentu aprite notiks tikai elektroniski. Ķekavas novada būvvalde būvniecības ieceres papīra formātā pieņems līdz 2019. gada 16. decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.