Menu
 

No 8. decembra maršrutā Rīga–Sigulda būs jauns reiss; vilcieni neapstāsies divās mazajās stacijās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Autotransporta direkcija Foto - Autotransporta direkcija

Svētdien, 8.decembrī, stāsies spēkā jaunie vilciena kustības saraksti, tostarp tiks atklāts jauns reiss maršrutā Rīga–Sigulda. Krustpils un Valgas līnijā vilciens turpmāk nepieturēs astoņās maz pieprasītās stacijās, savukārt deviņās citās stacijās vilciens apstāsies retāk. Papildus tam izmaiņas gaidāmas arī 18 autobusu maršrutos, kas tiks pieskaņoti vilcienu reisiem, vēsta Autotransporta direkcija (ATD).

Nodrošinot iedzīvotājiem iespēju biežāk nokļūt galamērķī, jauns reiss tiks atklāts arī maršrutā Rīga–Sigulda – turpmāk darbadienās vilciens no Rīgas izbrauks arī plkst.6.50.

Krustpils un Valgas līnijā vairākiem tūkstošiem pasažieru dienā būs jāpavada ceļā mazāk laika, jo vilciens turpmāk neapstāsies astoņās mazajās stacijās, kurās līdz šim vidējais apkalpoto pasažieru skaits bija no 0,2 līdz 2,6. Valgas līnijā tiek atcelta apstāšanās sešās mazajās pieturvietās, tajā skaitā Baltezerā Ādažu novadā un Silciemā Inčukalna novadā. Līdz ar jaunajām izmaiņām Valgas līnijā pasažieri, kuri brauc maršrutā Rīga–Sigulda, galamērķī nokļūs piecas minūtes ātrāk.

ATD arī ziņo, ka no 8. decembra vairākās vilcienu līnijās tiks samazināts vilcienu apstāšanās biežums mazāk noslogotajās pieturās. Maršrutā Rīga–Tukums-2 vilciens retāk apstāsies pieturā Milzkalne un Kūdra. Maršrutā Rīga–Jelgava tiks samazināts apstāšanās biežums pieturā Cena, maršrutā Rīga–Saulkrasti–Skulte – pieturās Ķīšupe un Inčupe, savukārt maršrutā Rīga–Aizkraukle vilcieni tik bieži neapstāsies pieturā Muldakmens, Kaibala, Dārziņi un Rumbula.

No 8. decembra spēkā stāsies izmaiņas arī 33 autobusu maršrutos, lai nodrošinātu iedzīvotājiem, kuri dzīvo astoņu mazo vilciena staciju tuvumā, pārvietošanās alternatīvas. Izmaiņas saistītas ar jaunu pieturu iekļaušanu esošajos autobusu maršrutos. Informācija tiks izvietota attiecīgajās dzelzceļa stacijās. Iedzīvotāji ir aicināti pirms brauciena pārbaudīt aktuālo autobusu kustības sarakstu ATD mājaslapā  sadaļā Kustības saraksti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.