Menu
 

Salaspils novada Aconē atklās par 670 tūkstošiem eiro pārbūvētu ceļu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

5.decembrī Salaspils novadā atklās vēl vienu jaunu ceļu, ko turpmāk veiksmīgi izmantos blakus strādājošie uzņēmēji. Ceļš C51 ir teju pusotru kilometru gara iela, kas apjož Acones ciemam blakus esošo rūpnieciskās apbūves teritoriju. Projekts bija ieplānots Salaspils novada domes 2019. gada budžetā kā ikgadējs pašvaldības atbalsts uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstīšanai novadā. Ceļa pārbūves finansēšanai no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai tika piesaistīti 400 000 eiro, bet kopējās tā izmaksas ir 670 673 eiro.

Kā pavēstīja Salaspils novada domes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule, projekta ietvaros ir pārbūvēts 1317 metrus garš ceļa posms. Ir atjaunota esošā un izveidota jauna ūdens novades sistēma, kā arī paplašināts esošais ceļš visā tā garumā. Tagad pat lielgabarīta transportam būs iespējama ērta pārvietošanās, izmatojot lokveida kustību pa apli. Jaunais ceļa posms nodrošinās piekļuvi arī trim uzņēmumiem, kam tādas līdz šim nebija vispār. Ceļa pārbūve nākotnē veicinās visu šajā vietā esošo uzņēmumu izaugsmi, kā arī uzņēmējdarbības attīstību līdz šim tukšajos zemes gabalos, kas nu ir aizsniedzami.

Pašvaldības ceļš C51 atrodas rūpnieciskās apbūves teritorijā Acones ciemā un nodrošina piekļuvi četrpadsmit ekonomiski aktīviem uzņēmumiem, kas kopā nodarbina 285 cilvēkus, un kopējais visu uzņēmumu finanšu apgrozījums veido aptuveni 35 miljonus eiro gadā.

Pārsvarā šeit darbojas ražošanas, pārstrādes vai pakalpojumu sniedzēju uzņēmumi. Tie ikdienā saražotās produkcijas transportēšanai izmanto lielgabarīta kravas transportu, kurš vairs nespēja normāli izbraukt šo ceļu tā sliktā stāvokļa un nepietiekamā platuma dēļ, turklāt tas beidzās strupceļā, kur nebija iespējams veikt transporta apgriešanās manevru.

Salaspils novada pašvaldības sadarbība ar vietējiem uzņēmējiem ir ļoti veiksmīga nu jau vairākus gadus. Kopš 2015. gada novada budžetā tiek iezīmēti finanšu līdzekļi uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstīšanai, galvenokārt ceļu remontdarbiem. Šo programmu atklāja optiskā kabeļa savienojums ar pašvaldības Komunālo dienestu Rīgas ielā 115, tai pat laikā nodrošinot kvalitatīvu interneta pieslēgumu arī vairākiem blakus esošajiem uzņēmumiem. 2016. gadā tika svinīgi atklāts rekonstruētais Granīta ielas ceļa posms, kas iepriekš neizbraucamā ceļa seguma dēļ uzņēmējiem sagādāja problēmas, ir uzsākti darbi Zvanu ielas projektā, kas arī uzlabos piekļuvi vēl vienam novada uzņēmējdarbības pudurim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.