Menu
 

Sniega dziļums vietām Latvijā pārsniedzis desmit centimetrus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien Latvijas lielāko daļu pārklājusi sniega sega, vietām vairāk nekā desmit centimetru biezumā, un snigšana turpinās, liecina meteoroloģiskā informācija un aculiecinieku ziņojumi.

Visstiprāk snidzis Vidzemes novados uz austrumiem no Rīgas, tai skaitā Ādažu, Ropažu, Siguldas, Mālpils un Ogres novadā. Šajā teritorijā sniega dziļums vietām ir lielāks par desmit centimetriem.

Sestdien daudz snidzis arī Ziemeļkurzemē, kur Stendes novērojumu stacijā reģistrēti seši centimetri sniega, bet saskaņā ar iedzīvotāju ziņoto vietām Talsu pusē izveidojusies ap desmit centimetriem bieza sniega kārta.

Sestdienas vakarā Jēkabpili pārklājuši vismaz četri centimetri sniega, un kaut plāna sniega kārtiņa sedz valsts lielāko daļu.

Tuvākajās stundās stipri snigs vietām Latvijas centrālajā un austrumu daļā. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Zemgalē, Vidzemē un Latgalē izplatījis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par vietām gaidāmu stipru snigšanu un sniega segas biezuma pieaugumu par sešiem līdz astoņiem centimetriem.

Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu daudzviet valstī.

Līdz otrdienai sniega sega daudzviet kļūs biezāka, pēc tam sniegs nokusīs, prognozē sinoptiķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.