Menu
 

Video: Labiekārtota atpūtas vieta pie Titurgas ezera

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video: Ķekavas novada pašvaldība Foto, video: Ķekavas novada pašvaldība

Turpinot atpūtas vietu labiekārtošanu Ķekavas novadā, 30. novembrī Ķekavas novada pašvaldība kopā ar iedzīvotājiem atklāja labiekārtoto atpūtas vietu Baložos pie Titurgas ezera. Pateicoties atrašanās vietai, tā tika nodēvēta par Ezera ielas atpūtas vietu. 



Labiekārtošanas darbu rezultātā tika izvietota lapene, soliņi un galdiņi, pludmales ģērbtuves, velonovietnes, izveidotas divas īpaši grilēšanai piemērotas vietas un uzstādīts bērniem daudzveidīgs rotaļu elements. Pavasarī vēl tiks uzstādīti vairāki zviļņi patīkamai atpūtas baudīšanai, informē Ķekavas novada pašvaldībā. 



Tāpat tika izbūvēta 1,5 metrus plata koka laipa no autostāvvietas līdz mobilai sezonālai pontona laipai, tādējādi iedzīvotājiem nodrošinot ērtu piekļuvi līdz ūdenim, jo īpaši cilvēkiem ar kustību traucējumiem un jaunajām ģimenēm ar mazuļiem. Labiekārtotajā atpūtas vietā uzstādīts arī daudzveidīgs rotaļu elements. Tā iegādei tika izlietoti līdzekļi 5000 eiro apmērā, ko pašvaldība ieguva kā nauda balvu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajā konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2018”.



Finansējums atpūtas vietas labiekārtošanai tika piešķirts pašvaldības 2019. gada budžeta grozījumos šā gada jūlijā. Savukārt nākamajā gadā plānots labiekārtot atpūtas vietu otrpus ezeram – no Titurgas puses. Pašvaldības pārstāvji arī atgādina, ka šogad vasarā tika atklāta arī labiekārtotā Vēju ielas atpūtas vieta pie Daugavas, Ziedonī. 

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.