Menu
 

Olainē rekonstruēti maģistrālie siltumtīkli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.olaine.lv Foto: www.olaine.lv

Olainē ir pabeigti būvdarbi Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansētajam projektam “Siltuma pārvades sistēmas efektivitātes paaugstināšana Olaines pilsētā”, kura ietvaros nomainīti vairāk nekā 3 km siltumtrašu. Projekta kopējie izdevumi ir 2 295 617 eiro. No šīm izmaksām jeb kopējiem attiecināmajiem izdevumiem 40% jeb 758 882 eiro tiek segti no ES Kohēzijas fonda līdzekļiem. Pārējais finansējums tiek segts no AS “Olaines ūdens un siltums” līdzekļiem.

Kā informē Olaines novada pašvaldībā, siltumtrašu izbūvei tika izmantotas rūpnieciski izolētas caurules, kuru galvenās priekšrocības ir minimāli siltuma zudumi, ilgs kalpošanas laiks (30–50 gadi) un vienkārša savienojumu montāža, kas nodrošina efektīvu termisko izolāciju un hidroizolāciju. Projekta realizācijai ir arī pozitīva ietekme uz vidi, jo ir samazināti siltuma zudumi, samazinātas ūdens noplūdes, kas rodas avāriju gadījumā, panākta kurināmā ekonomija, kas samazinās atmosfērā nonākošo kaitīgo emisiju daudzumu. Atsevišķās vietās, kur tika veikta dzelzsbetona konstrukciju demontāža un nomaiņa ar jaunām, tika konstatēts, ka šīs konstrukcijas ir saglabājušās no pilsētas būvniecības laikiem – 20. gadsimta 60. gadiem.

Paveiktie darbi dos iespēju nodrošināt nepārtrauktu un stabilu siltumenerģijas piegādi siltumenerģijas patērētājiem daudzu gadu garumā. Projekta rezultātā tika pilnībā rekonstruēta centralizētās siltumapgādes sistēma vairāk nekā ¼ daļā no visiem pilsētas siltumtīkliem, tādējādi uzlabojot Olaines pilsētas centralizētās siltumapgādes sistēmas energoefektivitāti un būtiski samazinot zudumus un avārijas riskus. Projekta ietvaros ir izdevies arī uzlabot Olaines pilsētas izskatu, atbrīvojot pilsētvidi no vairākiem vēsturiskiem mantojumiem, piemēram, no gaisa siltumtrases Jelgavas ielā, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.