Menu
 

SIA "Ādažu ūdens" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no 1.janvāra pieaugs par 19%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA “Ādažu ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. No 2020.gada 1.janvāra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs Ādažu novada Kadagas, Garkalnes, Eimures un Stapriņu ciemā būs 0,94 eiro par kubikmetru, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,50 EUR/m³ (bez PVN).

Kopējais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs veidos 2,44 EUR/m³ (bez PVN). Tarifu projekta izvērtēšanas gaitā kopējais tarifs tika samazināts par 6% jeb 0,17 eiro, salīdzinot ar sākotnēji SIA “Ādažu ūdens” iesniegto, vēsta SPRK.

Neskatoties uz tarifa samazinājumu tā izvērtēšanas gaitā, jaunie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi kopumā ir par 19% augstāki nekā šobrīd spēkā esošie tarifi, kurus pirms 12 gadiem, 2007.gadā, apstiprināja Rīgas rajona pašvaldību sabiedrisko pakalpojumu regulators. 

“Salīdzinot ar tarifiem citās Latvijas pilsētās, pieaugums ir vērtējams līdzvērtīgi pēdējo gadu laikā apstiprinātajiem tarifiem. Tas saistīts ar kopējo izmaksu pieaugumu valstī – vidējā alga, elektroenerģijas izmaksas, degvielas izmaksas, nodokļi u.c. Turklāt uzņēmumiem pastāvīgi ir pienākums nodrošināt pakalpojuma kvalitātes uzlabošanu sava novada iedzīvotājiem, kas arī prasa nozīmīgus finanšu ieguldījumus ūdensapgādes sistēmas pilnveidošanā,” skaidro SPRK Ūdenssaimniecības pakalpojumu nodaļas vadītāja Dace Čodare-Plaude. 

SIA “Ādažu ūdens” laikā no 2008. līdz 2019.gadam ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu ir realizējusi projektu vairākās kārtās, lai uzlabotu pakalpojumu kvalitāti Ādažu novada iedzīvotājiem. Projekta ietvaros  pārbūvētas un ierīkotas jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas, pārbūvētās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kā arī ierīkoti jauni inženiertīkli. 

Plānoto ūdensapgādes pakalpojumu tarifu projektu SPRK izvērtēšanai SIA “Ādažu ūdens” iesniedza 15.jūlijā. SPRK, veicot tarifu projektu izvērtējumu, uzņēmumam lūdza iesniegt papildu informāciju un skaidrojumus precizējumiem. Komersants sniedza visu nepieciešamo informāciju.

SPRK, izvērtējot projektu un to veidojošo izmaksu pamatojumu, secināja, ka jaunie tarifi ir pamatoti un aprēķināti tādā apmērā, lai segtu SIA “Ādažu ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas. Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, SPRK var ierosināt tarifu pārskatīšanu vai atcelt šo lēmumu. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.