Menu
 

Turpinās rekonstrukcijas darbi Siguldas 1. pamatskolā un Siguldas Valsts ģimnāzijas Trohaja korpusā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas 1. pamatskolā turpinās 2018. gadā uzsāktie rekonstrukcijas darbi, kas norisinās trīs kārtās. Novembrī noslēgusies rekonstrukcijas 2. kārta, kuras laikā tika veikti pagrabstāva un pirmā stāva iekštelpu remontdarbi – sienu demontāža, dzelzsbetona, metāla un koka konstrukciju montāža, sienu, starpsienu izbūve un logu nomaiņa visā skolas ēkā, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības mājaslapā.

Pārbūvēta arī virtuve un ēdnīcas bloks, izbūvētas jaunas klases un labierīcību telpas, veikta iekšpagalma kāpņu atjaunošana. 2. kārtas būvniecības darbu laikā veikti elektromontāžas, apkures, ventilācijas un vājstrāvu sistēmas pārbūves darbi.

Nākamajā gadā norisināsies Siguldas 1. pamatskolas būvdarbu trešais posms, kura laikā tiks veikta ēkas fasādes un jumta siltināšana, otrā un trešā stāva pārbūve, kā arī labiekārtota skolas teritorija. Plānots, ka Siguldas 1. pamatskolas remontdarbi, nodrošinot mācību procesa nepārtrauktību, noslēgsies 2020. gada septembrī. Siguldas 1. pamatskolas otrās un trešās kārtas darbu kopējās izmaksas ir 4,2 miljoni eiro.

Vienlaikus norit arī Siguldas Valsts ģimnāzijas Trohaja korpusa rekonstrukcija. Šobrīd ēkā tiek veikti elektrības instalācijas darbi, apkures un kanalizācijas sistēmas atjaunošana. Siguldas Valsts ģimnāzijas otrās kārtas būvdarbus paredzēts veikt līdz 2020. gada jūlijam, Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunās piebūves un līdzšinējās skolas ēkas rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir 12 miljoni eiro.

Eiropas Reģionālās attīstības fonds Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijai un materiāltehniskās bāzes modernizācijai ir piešķīris teju trīs miljonus eiro, valsts līdzfinansējums skolu rekonstrukcijai paredzēts vairāk nekā 1,6 miljonu eiro apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.