Menu
 

Babītē un Piņķos nākamgad gaidāms ūdensapgādes un kanalizācijas tarifu pieaugums

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

SIA "Babītes siltums" no nākamā gada marta plāno izmaiņas ūdensapgādes un kanalizācijas tarifos, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

Uzņēmums Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedzis jaunu ūdenssaimniecības tarifu projektu, kas paredz noteikt vienotu ūdensapgādes tarifu - 0,69 eiro kubikmetrā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Līdz ar to ūdensapgādes terifs Babītes novada Piņķu ciemā varētu pieaugt par 17%, bet Babītes ciemā - par 34%, savukārt Spuņciemā maksa par ūdeni varētu samazināties par 6%, bet Beberu ciemā - par 36%.

Tāpat uzņēmums piedāvā noteikt vienotu kanalizācijas tarifu - 0,86 eiro kubikmetrā bez PVN. Līdz ar šādām izmaiņām Piņķu un Babītes ciemos maksa par kanaizāciju pieaugs par 14%, Spuņciemā - par 13%, bet Salienas ciemā - par 3%, bet Beberu ciemā tā samazinātos par 15%.

Notekūdeņu pārsūknēšana tarifs Spilves ciemā varētu pieaugt par 18% - līdz 0,94 eiro kubikmetrā bez PVN.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā no 2020.gada 1.marta, bet tas vēl jaizvērtē SPRK.

Uzņēmums skaidro, ka izmaiņas tarifos piedāvājis, jo līdz šim tie bijuši sadrumstaloti un katrai no apdzīvotajām vietām tie bijuši atšķirīgi. Tarifus esot nepieciešamas palielināt, jo pēdējās ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu izmaiņas veiktas 2009.gadā, izņemot Beberu, Salienas, Ābeļu un Lielpriedes ciemiem, un esošie tarifi nenodrošinot uzņēmuma sekmīgu darbību.

No 2011. līdz 2015.gadam esot īstenots Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansēts ūdenssaimniecības infrastruktūras paplašināšanas un sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas projekts Babītes ciemā, Priežciemā un Piņķu ciemā, lai nodrošinātu centralizētās sadzīves kanalizācijas un ūdensapgādes pakalpojumu pieejamību mājsaimniecībām un veicinātu vides kvalitātes uzlabošanu.

Projekta laikā tika uzbūvēti 17 kilometri jaunu ūdensapgādes tīklu, 13,5 kilometri jaunu kanalizācijas tīklu, dzeramā ūdens sagatavošanas stacijas Piņķos un Babītē, kā arī 12 kanalizācijas sūkņu stacijas.

"Projekta laikā radītajai infrastruktūrai ir jāsedz ekspluatācijas izmaksas, kā arī būtiski ir pieaudzis sniegto pakalpojumu apjoms, gan ūdensapgādes, gan kanalizācijas savākšanas un attīrīšanas ietvaros," tarifu palielinājumu skaidro uzņēmums.

Priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu rakstveidā vai elektroniski var iesniegt līdz 17.decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.