Menu
 

Atklāj, kā izskatīsies "Rail Baltica" nākotnes infrastruktūra

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - “RB Rail AS” Ilustrācija - “RB Rail AS”

“Rail Baltica” atklāj pirmās nākotnes infrastruktūras elementu vizualizācijas, prezentējot gājēju pārvadu un tuneļu, trokšņu barjeru, žogu, dzīvnieku pāreju, uzbērumu un ierakumu, kā arī reģionālo staciju dizainu. Jaunajā “Rail Baltica“ digitālās informācijas centra sadaļā ikviens ir laipni gaidīts apskatīt, kādi ir šie infrastruktūras elementi, kur katrs no tiem tiks izmantots un kā tika izstrādāts dizains un vizuālā identitāte.

Kā skaidro uzņēmumā, infrastruktūras elementu vizualizācija ir daļa no lielāka projekta, ko “RB Rail AS“ īstenoja sadarbībā ar itāļu arhitektūras un dizaina uzņēmumu “3TI Progetti“. Šī projekta laikā “3TI Progetti“ izstrādāja arhitektūras, ainavu un vizuālās identitātes dizaina vadlīnijas visam “Rail Baltica“ dzelzceļa tīklam. Šīs vadlīnijas sniedz saskaņotus risinājumus infrastruktūras elementiem, kurus piemēros visās trīs Baltijas valstīs.

Dzelzceļa tīkla identitātes sagatavošanas laikā tika iesaistītas daudzas ieinteresēto personu grupas, lai apkopotu viņu zināšanas un noteiktu, ko viņi sagaida no “Rail Baltica“ infrastruktūras vizuālā izskata. Tajās ietilpa arhitekti, ainavu arhitekti, universitātes, dzelzceļa administratori un pašvaldības visās trīs Baltijas valstīs. Turklāt “RB Rail AS“ izpētīja un pievērsās dažādu pasažieru grupu, tostarp cilvēku ar ierobežotām pārvietošanās spējām, vecāku ar maziem bērniem, kā arī senioru vajadzībām, lai nodrošinātu, ka “Rail Baltica“ infrastruktūra būtu pieejama un droša visiem pasažieriem.

Plašāka informācija par “Rail Baltica“ infrastruktūru un dizainu pieejama šeit.

Kā zināms, “RB Rail AS” ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai koordinētu “Rail Baltica“ globālā projekta īstenošanu – pirmo šāda mēroga infrastruktūras projektu no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.