Menu
 

Salaspils dome atsaka atļauju jaunas azartspēļu vietas atvēršanai un plāno no pilsētas izspiest arī esošās spēļu zāles

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien Salaspils novada dome atteica atļauju jaunas azartspēļu organizēšanas vietas atvēršanai Salaspilī, informēja Salaspils novada domes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Pēc viņas paustā, pēdējo desmit gadu laikā Salaspils dome ir "konsekventi noraidījusi" visus iesniegumus atvērt novadā jaunas spēļu zāles.

Kopumā Salaspils novadā ir četras spēļu zāles, kas uzsākušas darbību vairāk nekā pirms desmit gadiem, tāpēc aktualizējies jautājums par turpmāko to pastāvēšanu Salaspils novadā, skaidroja Balcerbule. Viņa stāstīja, ka tās atrodas salīdzinoši tuvu viena otrai blīvi apdzīvotā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju zonā.

Uzklausot novada iedzīvotājus un ņemot vērā teritorijas plānojuma izvērtējumu, dome secināja, ka Salaspils pilsētas centrā ir "objektīvs pieprasījums" pēc cita veida pakalpojumiem, jo īpaši tādiem, ko izmantotu ģimenes ar bērniem. "Objektīvi sanācis tā, ka Salaspils blīvi apdzīvotajā daļā ģimenēm draudzīgu pakalpojumu sniegšanas vietas vēsturiski ir aizņēmis azartspēļu bizness," sacīja Balcerbule.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (V) uzskata, ka azartspēļu ierobežošana novadā ir realizējama, veicot izmaiņas teritorijas plānojumā, pārvietojot spēļu zāles uz ne tik blīvi apdzīvotām vietām novada lauku teritorijā.

Viņš stāstīja, ka tuvākajā laikā iesniegs izskatīšanai domes sēdē lēmumu par izmaiņu veikšanu teritorijas plānojumā, ieviešot aizliegumus spēļu zāļu darbībai pilsētā. Šajā procesā tiks rīkotas arī sabiedriskās apspriešanas, kurās aicina iedzīvotājus būt aktīviem un izteikties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.