Menu
 

Ķekavas novada domes opozīcija grasās sasaukt domes ārkārtas sēdi iedzīvotāju izteikto vajadzību izskatīšanai

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/Baloznieki Foto - facebook.com/Baloznieki

Pēc iedzīvotāju rīkotā piketa Baložos Ķekavas novada domes opozīcija nākamnedēļ plāno sasaukt domes ārkārtas sēdi iedzīvotāju izteikto vajadzību izskatīšanai, aģentūru LETA informēja bezpartejiskā domes deputāte Agnese Geduševa.

Viņa klāstīja, ka notikušais Baložu iedzīvotāju pikets "pauda skaidru iedzīvotāju neapmierinātību ar Ķekavas novada domes attieksmi un budžeta plānošanu attiecībā pret Baložiem, Titurgu un Lapeniekiem". Pēc iedzīvotāju paustā, netiek pietiekami attīstīta ne transporta, ne aktīvās atpūtas, ne izglītības, ne veselības aprūpes infrastruktūra.

Pēc piketa iedzīvotāji pašvaldībai iesnieguši petīciju, tajā apkopojot savas prasības. Tostarp pieprasīts paredzēt visus nepieciešamos līdzekļus nākamā gada pašvaldības budžetā pēc iespējas operatīvākai Baložu vidusskolas paplašināšanas un sporta laukuma projekta realizācijai solītajā laikā. Iedzīvotāji vēlai arī, lai Titurgas apkaimē tiktu izbūvēti sporta un rotaļu laukumi, bet Baložos - skeitpraks.

Vietējie nav apmierināti arī ar degradēto pagalmu ar strūklakām pie Baložu pārvaldes, siltumtīklu stāvokli, Titurgas apkaimes ielu stāvokli, ģimenes ārsta telpu trūkumu. Kopumā petīcijā izteiktas 15 prasības.

"Ar šo iesniegumu mēs vēršamies pie jums, pieprasot pārmaiņas novada politikas veidošanā. Ja tās netiks īstenotas, mēs atkārtoti dosimies piketos un vērsīsimies atbildīgajā ministrijā. Esam liela daļa no Ķekavas novada, kura jau sen tiek uzskatīta par iemaksātājiem kopējā budžetā, bet līdz šim neesam saņēmuši pienācīgus ieguldījumus," petīcijas noslēgumā raksta iedzīvotāji.

Geduševa solīja, ka opozīcijas deputāti plāno jau nākamnedēļ sasaukt ārkārtas domes sēdi, lai visas iedzīvotāju paustās vajadzības tiktu izskatītas un, iespēju robežās, iekļautas nākamā gada budžetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.