Menu
 

Jūrmalas seniori nākamgad saņems 100 eiro pabalstu veselības aprūpei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalas pilsētas pašvaldība nākamajā gadā plāno palielināt veselības aprūpes pabalstu visiem pilsētas senioriem no 50 uz 100 eiro. Veselības aprūpes pabalsts paredzēts, lai sociāli mazāk aizsargāto iedzīvotāju grupai – senioriem – palīdzētu segt  izdevumus par veselības aprūpi: pacienta iemaksām, līdzmaksājumiem, zobārstniecības pakalpojumiem, medikamentiem un medicīnas precēm, tostarp optiku, un citiem izdevumiem veselības uzturēšanai, vēsta pilsētas pašvaldība.

Priekšlikums par veselības aprūpes pabalsta palielināšanu līdz 100 eiro tika atbalstīts Apvienotās komitejas sēdē 17. decembrī.

Pašvaldības apmaksātu veselības aprūpes pabalstu var saņemt visi Jūrmalā deklarētie seniori, kuri saņem valsts vecuma pensiju un izdienas pensiju. To piešķir vienu reizi kalendārajā gadā atbilstoši iesniegtajiem izdevumus apliecinošajiem dokumentiem, nepārsniedzot pašvaldības noteikto veselības aprūpes pabalsta apjomu, kas iepriekš bija 50 eiro, bet no 2020. gada to plānots palielināt divas reizes – līdz 100 eiro.

Kā norāda pašvaldība, Jūrmalas pilsētā dzīvo vairāk kā 12 000 pensijas vecuma cilvēku, un pašvaldības budžetā veselības aprūpes pabalstam 2020. gadam tiek plānoti 870 625 eiro. Veselības aprūpes pabalstu senioriem Jūrmalas pilsētas pašvaldība piešķir kopš 2017. gada. 2019. gadā to saņēmuši 8365 seniori kopumā  416 586 eiro apjomā. 

Pensijas vecuma iedzīvotājiem Jūrmalā pašvaldība nodrošina arī citas priekšrocības, piemēram, veselību veicinošu pakalpojumu kompleksu. Tas ir vairāku speciālistu sniegto pakalpojumu kopums ar mērķi uzlabot senioru dzīves kvalitāti un sekmēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu arī novecojot. Pakalpojumu kompleksā ietilpst bezmaksas nodarbības ergoterapeita un fizioterapeita vadībā, uztura speciālista un psihologa konsultācijas, nodarbības peldbaseinā un trenažieru zālē, relaksācijas aktivitātes un nūjošanas nodarbības. 

Jūrmalas pilsētas dome 19. decembrī domes sēdē plāno apstiprināt kūrortpilsētas 2020.gada budžetu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.