Menu
 

Populārākie Valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri Pierīgā – Salaspilī, Ikšķilē, Ādažos un Ķekavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

2019.gadā pēc Valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centros (VPVKAC) sniegto pakalpojumu skaita ziņā Pierīgā pirmajā desmitniekā ir Salaspils, Ikšķiles, Ādažu un Ķekavas novada klientu apkalpošanas centri. Starp pirmajiem 40 Latvijā ir vēl pieci – Mālpils, Carnikavas, Baldones, Stopiņu un Saulkrastu novadu VPVKAC, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijaa informācija.

2015.gadā Latvijā sāka darboties pirmie Valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri (VPVKAC). Četru gadu darbības laikā klientu apkalpošanas centri izveidoti 89 pašvaldībās, to kopējais sniegto valsts un pašvaldības iestāžu pakalpojumu skaits sasniedzis 268 000.

Kā liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apkopotā informācija, 2018.gadā vienotajos klientu apkalpošanas centros sniegti 82 557 pakalpojumi – konsultācijas, dažādu iesniegumu pieņemšana, palīdzība elektronisku pakalpojumu saņemšanā u.c. No kopējā sniegto pakalpojumu skaita 16 148 jeb 20% sniegti telefoniski. Bet šā gada deviņos mēnešos kopā sniegts vairāk nekā  71 000 pakalpojumu, no tiem 15 258 jeb 21% – telefoniski.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.