Menu
 

Ādažos 1,5 kilometra garumā atjaunots dambis

  • Autors:  LETA
Foto - adazi.lv Foto - adazi.lv

Ādažos, no A1 šosejas līdz sūkņu stacijai "Kārkli", ir pabeigta aizsargdambja pārbūve un uzbūvēta jauna sūkņu stacija, kas darbu sākusi testa režīmā, liecina pašvaldības publicētā informācija. 

Darbi veikti ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu un projekta gaitā 1,5 kilometra garumā iztīrīts arī novadgrāvis un krājbaseins, kā arī veikta vecās sūkņu stacijas ieplūdes daļas demontāža. 

Tā kā projekts tiek īstenots divās kārtās, jau nākamā gada pavasarī tiks sākti darbi, lai īstenotu projekta otro kārtu - stiprinātu Gaujas kreiso krastu atsevišķos posmos - no Kadagas tilta līdz Vectiltiņu ceļam un Gaujas līkumā pie sūkņu stacijas "Kārkli". 

Kā skaidro pašvaldība, Gaujas krasti mitruma ietekmē pēdējos gados strauji nogrūst un pirms astoņiem gadiem, pārraujot dambi, Ādažos applūda plašas teritorijas.

"Vietā, kur vēl pirms pāris gadiem bija makšķernieku iebraukts ceļš, patlaban ir nogruvis krasts. Krasti gar Gauju ir piesūcināti ar ūdeni, kļuvuši smagi, un, ejot straumei uz jūru, kopā ar ūdens straumi aiziet arī krasti," akcentē Ādažu novada domes Attīstības un investīciju daļa vadītāja Karīna Miķelsone. 

Šogad pabeigti projekta pirmās kārtas darbi, izņemot vienas dambja nobrauktuves būvniecību, jo vietā, kur to bija plānots izbūvēt, konstatēti Gaujas krasta izskalojumi. Arī jaunā sūkņu stacija tiks flīzēta un krāsota nākamgad pavasarī, jo šie darbi jāveic atbilstošā gaisa temperatūrā. 

Plānots, ka pēc projekta pilnīgas īstenošanas no plūdu riska tiks pasargāti vairāk nekā 7000 iedzīvotāju.

Iepirkumu rezultātā būvdarbus veic SIA "Valkas meliorācija" par kopējo summu 1,74 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvuzraudzību nodrošina SIA "Firma L4" par kopējo summu - 28 000 eiro bez PVN.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.