Menu
 

Ķekavas dome par 286 000 eiro pirks zemi jaunas skolas būvniecībai Katlakalnā

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Pārskatot šī gada pašvaldības budžetu, Ķekavas novada dome piešķīrusi 286 000 eiro, lai iegādātos zemi jaunas skolas būvniecībai Katlakalna un Rāmavas apkaimē, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija. Plānots, ka jaunajā skolā varētu mācīties līdz 500 bērniem no blakus esošajām apdzīvotajām vietām - Alejām, Katlakalna, Rāmavas, Valdlaučiem un Baložu pilsētas.

Pēc pašvaldības paustā, nepieciešamību būvēt jaunu un plašāku skolu Katlakalna un Rāmavas teritorijā apliecina pieaugošie rādītāji attiecībā uz Ķekavas novadā deklarēto iedzīvotāju skaitu, dinamiku, jauno ģimeņu ienākšanu novadā un skolu prognozējamo noslogojumu nākamajos desmit gados.

Turpinot īstenot nosprausto attīstības vīziju par jaunu skolu Katlakalnā, pašvaldība šī gada sākumā iesniedza pieteikumu Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē, lai saņemtu no valsts aizdevumu zemes iegādei jaunas skolas būvniecībai.

"Neskatoties uz mūsu vairākkārtējiem lūgumiem un sniegtajiem pamatojumiem, nevienā no Aizņēmumu padomes sēdēm Ķekavas novada jautājums nav izskatīts, un mūsu aizņēmuma pieteikums visu laiku gaidīja rindā uz izskatīšanu, un tā arī lēmums līdz šim nav saņemts. Diemžēl šāda situācija pamatīgi, par veselu gadu, nobremzēja pašvaldības rīcību spert nākamos soļus ceļā uz jaunas skolas būvniecību," skaidro Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire. 

Tomēr gada beigās, izvērtējot pašvaldības budžeta izpildi un redzot pozitīvus ienākumu rādītājus no iedzīvotāju ienākuma nodokļa un nekustamā īpašumu nodokļa, kā arī izmantojot daļu no rezerves fonda līdzekļiem, dome atvēlējusi naudu zemes iegādei jaunas skolas būvniecībai, kas ļauj šo izglītības investīciju projektu īstenot.

Atbilstoši izstrādātajai Pļavniekkalna skolas attīstības vīzijai jaunā skola tiek paredzēta kā "vienas pieturas skola". Tas nozīmē, ka skola būtu atvērta no plkst. 7.00 līdz 19.00. Bērniem pēc mācību stundām līdz septiņiem vakarā tiktu nodrošinātas pagarinātās dienas grupas, interešu pulciņu piedāvājums un launags ar vecāku līdzfinansējumu. 

Plānots, ka jaunajā skolā tiks nodrošinātas ne tikai jau esošās izglītības programmas, bet arī pamatizglītība 1.-6. klasei un "STEM" virziena programma, vecākiem piedāvājot bērnus izglītot eksakto zinātņu klasēs, kas papildinātas ar valodu apguvi vai mākslas novirzienu. 

Pašvaldība atgādina: lai atrastu piemērotu vietu jaunas skolas būvniecībai Katlakalna vai Rāmavas ciema teritorijā, pašvaldība 2018. gadā vasarā rīkoja konkursu zemes iegādei, kurā tika iesniegti astoņi pieteikumi. Tos izvērtējot, par piemērotāko tika izvēlēts zemesgabals "Ābuli". Pašvaldība aicināja iedzīvotājus izteikt savu vērtējumu par zemesgabala piemērotību jaunas skolas būvniecībai, kā arī sniegt konceptuālu atbalstu pašvaldības turpmākajiem soļiem šī mērķa īstenošanai - zemes iegādei un jaunas skolas būvniecībai.

Potenciālā skolas atrašanās vieta izvēlēta tuvāko apkaimju krustpunktā. Pateicoties valsts autoceļa un tā atzaru tuvumam un jau esošām sabiedriskā transporta pieturvietām, 4,39 hektārus lielajam zemes gabalam ir ērta piekļuve, kas ir būtisks faktors jaunas skolas vīzijas īstenošanā, norāda pašvaldībā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.