Menu
 

Rosina Garkalnes pagastu pievienot Ādažu novadam Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas deputāts Jānis Butāns rosina Garkalnes pagastu pievienot nevis jaunveidojamajam Ulbrokas novadam, bet gan Ādažu novadam.

Deputāts iesniedzis priekšlikumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam, rosinot pārskatīt Ādažu un Ulbrokas, kā arī Salaspils un Siguldas novados ietilpstošo teritoriju sarakstu.

Butāns skaidroja, ka patlaban ir plānots izveidot Ulbrokas novadu, kurā tiktu iekļauts Garkalnes pagasts, Ulbrokas pagasts, Stopiņu pagasts un Vangažu pilsēta, kas pašlaik atrodas Inčukalna novadā.

Viņaprāt, Garkalnes pagastu nepieciešams pievienot Ādažu novadam, jo to apdzīvoto vietu komunālā saimniecība ir kopīga ar Ādažu novadu. Butāns norādīja, ka lielākā daļa Garkalnes pagasta ir vai nu kopēja saimniecība, vai arī nepieciešami kopīgi lēmumi un darbība turpmākai teritorijas attīstībai.

Stopiņu un Ropažu pagastus deputāta ieskatā būtu nepieciešams pievienot Salaspils novadam, jo teritorija starp Salaspili un Ulbroku veidojas kā vienota komerciāla rakstura teritorija, lai gan formāli šīs teritorijas šķir sliedes. Ņemot vērā, ka šīm teritorijām ir loģiskas kopējas attīstības perspektīvas, nepieciešams pašvaldības apvienot vienā teritorijā.

Savukārt Vangažu pilsēta jāpievieno Siguldas novadam, jo jau tagad pilsēta ir Inčukalna novadā, kas attiecīgi pievienojams Siguldas novadam.

Kā ziņots, Saeima konceptuāli atbalstījusi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumi, kas piedāvā reformas rezultātā 119 pašvaldību vietā Latvijā izveidot 39 vietvaras.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.