Menu
 

SPRK uzdod AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" noslēgt līgumu ar lietotāju par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) privātpersonas strīdā ar AS “Mārupes komunālie pakalpojumi” pieņēmusi lēmumu par labu lietotājam. Domstarpības bija saistībā ar saņemto atteikumu līguma slēgšanai par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu.

Kā vēsta SPRK, AS “Mārupes komunālie pakalpojumi” pērn bija atteikusies slēgt līgumu ar privātpersonu, pieprasot vispirms samaksāt kompensāciju par pārkāpumu, ko veicis iepriekšējais nekustamā īpašuma īpašnieks. Pārkāpums komersanta izpratnē bijis saistīts ar patvaļīga pieslēguma ierīkošanu, neievērojot būvniecības normatīvajos aktos noteiktās prasības. Saņemot atteikumu, privātpersona ar iesniegumu 2019. gada septembrī vērsās SPRK, lūdzot iesaistīties un izvērtēt komersanta rīcību.

Izvērtējot iesniegtos dokumentus, SPRK secināja, ka nekustamā īpašuma un tajā esošā pieslēguma būvniecība bijusi atbilstoša regulējumam. To apliecina 2007. gada būvvaldes akts par nekustamā īpašuma un tajā esošo inženierkomunikāciju pieņemšanu ekspluatācijā. Līdz ar to AS “Mārupes komunālie pakalpojumi” rīcība par kompensācijas pieprasīšanu šajā gadījumā ir bijusi nepamatota. Tā rezultātā SPRK ar lēmumu noteica komersantam veikt nepieciešamās darbības, lai noslēgtu līgumu ar lietotāju par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu nekustamajam īpašumam.

“Viens no SPRK uzdevumiem ir būt arī par ārpustiesas strīdu risinātāju, pie kura var vērsties kā fiziskas, tā arī juridiskas personas par domstarpībām ar SPRK regulēto sabiedrisko pakalpojumu komersantiem. Visbiežāk izskatām strīdus par atteikumu noslēgt līgumu pakalpojuma nodrošināšanai vai par tā pārtraukšanu, kā arī par pakalpojuma norēķiniem un tarifiem, kas lietotājiem piemēroti nepareizi,” norāda SPRK priekšsēdētājs Rolands Irklis.

SPRK izskata strīdus saistībā ar tās regulētajiem komersantiem sabiedrisko pakalpojumu nozarēs – enerģētika (elektroenerģija, siltumenerģija un dabasgāzes apgāde), ūdenssaimniecība, elektroniskie sakari, pasts un sadzīves atkritumu apglabāšana poligonos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.