Menu
 

Baldones komunālā uzņēmuma vadītājam piedāvā 1700 eiro algu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - siabuks.lv Ilustrācija - siabuks.lv

Baldones novada pašvaldība izsludinājusi konkursu uz SIA "BŪKS" valdes locekļa amatu, kuram tiek piedāvāts 1700 eiro atalgojums mēnesī pirms nodokļu nomaksas, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Pašvaldība no pretendentiem sagaida akadēmisko augstāko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību inženierzinātnēs, finansēs, ekonomikā vai vadībzinībās, kā arī valsts valodas prasmi augstākajā līmenī un vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas prasmi profesionālajai darbībai nepieciešamajā apjomā. Tāpat nepieciešama vadītāja pieredze, nevainojama reputācija, atbilstība Publisko personu kapitālsabiedrību pārvaldības likumam.

Konkursā tiek gaidīti pretendenti ar labām komunikācijas un sadarbības veidošanas prasmēm, labām prasmēm darbā ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijām. Pretendentiem jābūt arī pieredzei un izpratnei finanšu vadības jautājumos, tāpat vēlama pieredze namu apsaimniekošanā, centralizētā siltumapgādē vai ūdensapgādē.

Valdes loceklim būs jārealizē uzņēmuma darbības mērķi un stratēģija, jāpieņem lēmumi, jānodrošina, lai "BŪKS" ievēro ārējos normatīvos aktus, dalībnieku lēmumus, kapitāldaļu turētāja pārstāvja vai tā pilnvarotās personas norādījumus, ar valdes lēmumu apstiprinātos iekšējos normatīvos aktus. Darba aprakstā ietverta arī virkne citu pienākumu.

Pieteikties vakancei var līdz 19.janvārim.

Jau ziņots, ka par "BŪKS" pagaidu valdes locekli iecelts Aigars Šuksts, kurš aizvadītajās vēlēšanās, kā arī iepriekš, startējis no viena saraksta ar novada domes priekšsēdētāju Raimondu Audzeru (VL-TB/LNNK, V).

Šuksts amatā iecelts uz laiku. Viņam ir pieredze darbā Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks". Šuksts ieguvis vidējo izglītību Rīgas 41.vidusskolā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, kas apkopoti pirms 2017.gada pašvaldību vēlēšanām.

Domē norāda, ka galvenais iemesls līdzšinējā "BŪKS" vadītāja Sergeja Kirilova atstādināšanai ir neprofesionāla ūdensapgādes un kanalizācijas projekta ieviešana.

"Lai gan "BŪKS" statūti nosaka, ka valdei ir nepieciešama iepriekšējā dalībnieku sapulces piekrišana kredītsaistību uzņemšanai virs 1422 eiro, bijušais valdes loceklis ir uzņēmies nesaskaņotas saistības ar būvnieku nepilnu 100 000 eiro apmērā par papildu darbiem," skaidroja domē.

Savukārt pēc domes deputātes Violas Āboltiņas (LZA) vārdiem, lēmums esot pieņemts vienpersoniski. Kirilovs bija vienīgais uzņēmuma valdes loceklis un viņu amatā iecēla dome. Tomēr par viņa atstādināšanu pašvaldība nav lēmusi. Pēc Āboltiņas teiktā, Audzers par savu lēmumu nevienu neesot informējis un arī neesot paskaidrojis tā iemeslus.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums 100% pieder Baldones domei un izveidots 1996.gadā. Tā vienīgais valdes loceklis bija Kirilovs. 2018.gadā uzņēmums strādājis ar 412 858 eiro apgrozījumu un 57 236 eiro zaudējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.