Menu
 

Olainē vēl vairākas iedzīvotāju grupas var pretendēt uz NĪN atvieglojumiem Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad vēl vairākas iedzīvotāju grupas Olaines novadā iegūst tiesības saņemt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus, paredz novada domes grozītie saistošie noteikumi.

Turpmāk fiziska persona par telpu grupām ar piekrītošām domājamajām daļām no daudzdzīvokļu mājas, kuras atrodas uz citai personai piederošas zemes, varēs saņemt 25% NĪN atlaidi. Dzīvoklim jābūt personas īpašumā uz 2020.gada 1.janvāri un NĪN aprēķina dienu.

Savukārt 50% atvieglojums paredzēts, ja personai vai tās laulātajam taksācijas gada 1.janvārī aprūpē ir bērns līdz 18 gadiem, kas saņem apgādnieka zaudējuma pensiju. Šo atlaidi var saņemt arī gadījumā, ja bērns ir vecumā līdz 24 gadiem un apgūst augstāko izglītību pilna laika studijās Latvijā.

Grozījumi arī paredz, ka nekustamajam īpašumam, kas netiek uzturēts atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai, NĪN likme ir 3% apmērā no kadastrālās vērtības. Pamats šādas likmes noteikšanas būs novada Administratīvās komisijas spēkā stājies lēmums par normatīvajos aktos noteiktās kārtības neievērošanu nekustamā īpašuma uzturēšanā.

Olaines novadā NĪN atlaides var saņemt arī virkne citu personu, tostarp Afganistānas kara dalībnieki, audžuģimenes, maznodrošinātās ģimenes. Atvieglojumu apmērs svārstās no 25% līdz 90% no aprēķinātās NĪN summas. NĪN atvieglojumu piešķir tikai par vienu nodokļa atvieglojuma kategoriju atbilstoši nodokļu maksātājam vislabvēlīgākajam nosacījumam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.