Menu
 

No "Rīgas satiksmes" valdes atsaukts Jakrins un amatu atstājusi Epalte-Drulle

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padome 14. janvārī, norādot uz reputācijas riskiem, no uzņēmuma valdes locekļa amata atsaukusi Emīlu Jakrinu, savukārt atlūgumu iesniegusi valdes locekle Elīna Epalte-Drulle, un šis atlūgums jau ir pieņemts, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča. Tādējādi "Rīgas satiksmes" valde tagad darbosies trīs cilvēku sastāvā - Džineta Innusa, Jānis Golubevs un Inga Krūkle.

Jau vēstīts, ka 14. janvārī par "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētāju tika iecelts 13. janvārī padomes locekļa amatā atjaunotais Ainārs Ozols. Otrdien uzņēmumā notiek padomes sēde, kurā tiek lemts par padomes priekšsēdētāja un viņa vietnieka izraudzīšanos, kā arī, iespējams, par izmaiņām "Rīgas satiksmes" valdes sastāvā.

Ozols padomē tika atjaunots 13. janvārī kopā ar iepriekš no padomes atceltajiem Andreju Pančenko un Normundu Narvaišu. Viņi būs padomes pagaidu locekļi, līdz pastāvīgos padomes locekļus atlasīs konkursā.

Rotācijas uzņēmuma vadībā pēdējo mēnešu laikā ir notikušas vairākas reizes. Aizvadītā gada izskaņā uzņēmumam konkursa kārtībā tika izraudzīta padome, no kuras daļu decembra sākumā no amatiem atcēla tā brīža kapitāldaļu turētājs, vicemērs Druvis Kleins. Viņš no amatiem atcēla Narvaišu, Ozolu un Pančenko, viņu vietā ieceļot Rolandu Klinci un Natāliju Moškeviču.

Tomēr janvārī par uzņēmuma kapitāldaļu turētāju kļuva Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kurš pēdējo nedēļu laikā no amatiem atcēlis gan Moškeviču un Klinci, atjaunojot amatos Kleina atstādinātos pārstāvjus. Patlaban uzņēmuma padomē strādā Ozols, Narvaišs, Pančenko, Ernests Saulītis un Juris Švanders.

Uzņēmuma padomes vadībā esot Klincim, noslēdzās konkurss uz "Rīgas satiksmes" valdi, par kuras priekšsēdētāju tika iecelta bijusī Satiksmes ministrijas ierēdne Džineta Innusa, bet par valdes locekļiem kļuva bijušais Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Jānis Golubevs, bijusī "Olainfarm" valdes locekle un "SEB bankas" Baltijas kontu un maksājumu operāciju vadītāja Inga Krūkle, līdzšinējie "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļi Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle, kuri abi vairs nestrādā valdē. Par pēdējiem diviem valdes locekļiem radās visvairāk jautājumu, jo bija informācija, ka viņi no konkursa jau izslēgti reputācijas problēmu dēļ, taču Klincis viņus atjaunojis starp kandidātiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.