Menu
 

Paplašinot bērnudārzu "Tornīši" Siguldā, tajā tiks nodrošinātas vietas 250 bērniem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Budžeta plānošanas laikā Siguldas novada pašvaldība ir ieplānojusi 95 tūkstošus eiro līdzfinansējumu, lai kredīta piešķiršanas gadījumā uzsāktu bērnudārza “Tornīši” pēdējā posma izbūvi, ēku pilnībā pielāgojot bērnudārza vajadzībām. Pašvaldība drīzumā Finanšu ministrijai iesniegs visu nepieciešamo dokumentāciju, lai pieprasītu piešķirt kredītu Valsts kasē vairāk nekā 211 tūkstošu eiro apmērā minētā projekta realizēšanai, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē.

2019.gada oktobrī pašvaldībai radās iespēja atrast piemērotas telpas, uz kurām būtu iespējams pārcelt Siguldas novada bibliotēku, kas šobrīd atrodas bērnudārza “Tornīši” ēkā. Tādējādi šajā gadā būtu iespēja uzsākt bērnudārza “Tornīši” divu grupu pārbūvi, iekārtošanu un virtuves bloka izveidi.

Patlaban bērnudārzā “Tornīši” ikdienā izglītojas 206 bērni no pusotra gada vecuma. Iestādē darbojas 10 grupas: divas nepilna laika dienas grupas līdz četrām stundām un astoņas pilna laika dienas grupas. Pēc pilnīgas bērnudārza atjaunošanas tajā tiks nodrošinātas vietas 250 bērniem, un līdz ar to “Tornīši” kļūs par pašvaldības lielāko bērnudārzu.

Kopumā Siguldas novadā ir sešas pirmsskolas izglītības iestādes un vairākas pirmsskolas izglītības grupas, kuras tiek nodrošinātas Mores un Allažu pamatskolā. Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē 1135 bērni. Siguldas novada bērni apmeklē arī privātās izglītības iestādes – Siguldā tādas ir piecas; ir iespēja apmeklēt arī bērnu pieskatīšanas centrus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.