Menu
 

Ķekavas novadā "aukļu dienesta" pakalpojumus pērn izmantojuši vairāk nekā 300 bērnu

Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Ķekavas novadā "aukļu dienesta" pakalpojumus pērn izmantojuši vairāk nekā 300 bērnu, informēja pašvaldībā.

Risinot nepietiekamo bērnudārza vietu skaita jautājumu, Ķekavas novada pašvaldība ģimenēm, kuru bērni netiek pašvaldības bērnudārzos, piedāvā alternatīvu iespēju - pašvaldības līdzapmaksātus aukļu pakalpojumus. Pēc Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes datiem, pagājušajā gadā 156 aukles pieskatījušas 323 bērnus.

Pašvaldība līdzfinansē auklītes darba samaksu 170 eiro mēnesī, bet pārējo samaksas daļu, vienojoties ar auklīti, sedz bērnu vecāki. Pērn pašvaldība aukļu atbalstam kopumā izlietojusi gandrīz 659 000 eiro.

Pašvaldībā norāda, ka "aukļu dienesta" darbības nodrošināšana ir tikai viena no iespējām, kā vietvara atbalsta tās ģimenes, kurās aug bērni pirmsskolas vecumā, kuri vietu trūkuma dēļ netiek pašvaldības bērnudārzā.

Papildus aukļu pakalpojumiem Ķekavas novada pašvaldība līdzfinansē vietas privātajos bērnudārzos gandrīz 270 bērniem, kā arī, pamatojoties uz deleģēšanas līgumiem starp pašvaldību un privātajiem bērnudārziem, - vēl gandrīz 110 bērniem. Kopumā šim atbalstam pašvaldība pērn izlietojusi aptuveni nepilnus divus miljonus eiro.

Ģimenes aukles var izvēlēties Ķekavas novada Aukļu datu bāzē un Izglītības kvalitātes valsts dienestā. Pēc tam ģimenei jānoslēdz līgums ar auklīti un jāiesniedz iesniegums ar līguma kopiju kādā no trim pašvaldības klientu apkalpošanas centriem, lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu.

Savukārt potenciālās aukles var reģistrēties datu bāzē, iesniedzot izglītības dokumentus, apliecinājumu par prasmi sniegt pirmo palīdzību un citus nepieciešamos dokumentus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.