Menu
 

"Ziemas garšu svinēšana" Siguldas pilsdrupās pulcē aptuveni 5000 apmeklētāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video: Siguldas novada pašvaldība Foto, video: Siguldas novada pašvaldība

25. un 26. janvārī ceturto Siguldas gastronomijas festivālu “Ziemas garšu svinēšana” apmeklējuši aptuveni 5000 apmeklētāju – par trešdaļu vairāk nekā pērn. Šajā gadā gardēžiem bija iespēja baudīt desmit restorānu – “Entresol”, “Ferma”, “Restorāns 3”, “Ogle”, “Kungu rija”, “Stirna & avocado”, “Hercogs”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorānu, kā arī “Mr. Biskvīts” – šefpavāru piedāvājumus, kā arī nogaršot vīna darītavas “Zilver” un “Cremon” dzērienus, lēni spiestās sulas no “Dabas laboratorijas” un “Bliss Gelato” Siguldā tapušo itāļu desertu – gelato. Nākamā garšas festivāla tematiskais produkts – ābols.

Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, šā gada gastronomijas festivālā “Ziemas garšu svinēšana” bija iespēja nogaršot Burgundijas liellopa gaļas sautējumu, brieža frikadeles filo mīklā ar karstajiem sarkano kāpostu un ceptu biešu salātiem, Latvijas zivju zupu ar pupiņām un pākšaugiem, lēni gatavotu grillētu Latvijas jēra kāju ar svilinātiem dārzeņiem, sarkano sīpolu marmelādi un silto adžikas mērci, liellopa gaļas gulašzupu, ziedkāpostu krēmzupu ar topinambūra čipsiem, rijā kūpinātu laša uzkodu, lēcu kotleti ar sakņu biezeni un ceptām marinētām bietēm un kale kāpostiem, latgaļu kļockas, kartupeļu klimpas ar sālītām meža sēnēm, lauku krējuma mērci, “Ievas” amoliņa sieru, ķirbju un kaņepju sēklām, kā arī daudzus citus sāļos un saldos ēdienus.

Kamēr uz uguns gatavojās gardie ēdieni, festivāla apmeklētājus priecēja grupa “Rahu The Fool” un leģendārā Latvijas rokgrupa “Pērkons”. Starplaikos ēdienu baudītājus priecēja DJ Edgars Bercis.

Šis bija pirmais publiskais pasākums Siguldas novadā, kurā tika iedzīvināta Siguldas novada videi draudzīgā stratēģija, ēdienus un dzērienus pasniedzot papīra, biodegradablos vai depozīttraukos, norāda pašvaldībā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.