Menu
 

Garkalnes mēra amatu atstājušais Bauze-Krastiņš kā savu pēcteci redz vietnieku Knikstu

  • Autors:  LETA
Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš. Foto no arhīva Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš. Foto no arhīva

Nākamais Garkalnes novada domes mērs varētu būt esošais priekšsēdētāja vietas izpildītājs Guntars Kniksts, aģentūrai LETA pauda otrdien pašvaldības vadību atstājušais Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš (LZS).

Viņš otrdien paziņoja, ka nolicis domes vadītāja pilnvaras veselības stāvokļa dēļ. Vaicāts, vai noliks arī deputāta mandātu, Bauze-Krastiņš atbildēja noliedzoši un uzsvēra, ka "atkāpās tikai no priekšsēdētāja amata". 

Viņaprāt, nākamais novada mērs varētu būt Kniksts, kurš līdz šim bijis mēra pirmais vietnieks, bet līdz ar Bauzes-Krastiņa lēmumu atkāpties no domes vadības kļuvis arī par mēra vietas izpildītāju. Bauze-Krastiņš kolēģi raksturoja kā jaunu un gudru cilvēku. Vai viņš gūs atbalstu, rādīs laiks, uzsvēra Bauze-Krastiņš. 

Kniksts domē ievēlēts no partijas "Vienotība" saraksta, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas tīmekļvietnē. Un arī pašvaldības tīmekļvietnē norādīts, ka viņš pārstāv šo partiju.

Vaicāts, kad varētu notikt jaunā mēra vēlēšanas, bijušais domes priekšsēdētājs atzina, ka par to jādomā priekšsēdētāja vietas izpildītājam.

Pašvaldībā norādīja, ka mērs "nolēmis paņemt nelielu pauzi un atgūt spēkus jaunam darba cēlienam". Lūgts komentēt, kādam cēlienam Bauze-Krastiņš vēlas atgūt spēkus, politiķis norādīja, ka "skola ir uzcelta, ielas noasfaltētas, milzīgs darbs ir izdarīts un vienā brīdī vajag apstāties un apskatīties apkārt".

Bauze-Krastiņš domes deputātus un darbiniekus par savu lēmumu informējis šajā otrdienā. Aģentūras LETA arhīvā esošā informācija liecina, ka viņš pirmo reizi mēra amatā tika ievēlēts 2010. gadā, pēc tam attiecīgi vairākus sasaukumus pēc kārtas šo amatu saglabājot.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.