Menu
 

Autovadītāju ievērībai: vietām Vidzemē apledojuma dēļ ir apgrūtināta braukšana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LVC Foto - LVC

Trešdiena rītā apledojums vietām Vidzemē un valsts centrālajā daļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Tostarp apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Siguldas šosejas (A2) posmā Vangaži – Raunas pagrieziens, kā arī uz Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi – Braslas tilts, liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” informācija.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos Vidzemē un Latgalē iesaistītas 40 “VAS Latvijas autoceļu” uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

“Latvijas Valsts ceļi” ziemas sezonā aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.