Menu
 

Siguldas novada pašvaldība palielinājusi atalgojumu bērnudārzu pedagogiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

No 1.janvāra Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojums ir palielināts līdz 820 eiro par darba slodzi 40 darba stundas nedēļā, tai skaitā 36 darba stundas darbam ar izglītojamiem un četras darba stundas – sagatavošanās nodarbību vadīšanai un viena plānošanas stunda. To paredz apstiprinātais Siguldas novada pašvaldības budžets 2020.gadam.

Pašvaldībā norāda, ka līdz šim atalgojums par vienu slodzi bija 750 eiro par likmi, taču pēc atalgojuma palielināšanas tas, salīdzinot ar apkārtējo novadu pirmsskolas pedagogu atalgojumu, kļuvis konkurētspējīgāks. Atalgojuma paaugstināšanai no pašvaldības budžeta piešķirti papildu turpat 150 tūkstoši eiro, savukārt visu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojumam budžetā plānoti 795 tūkstoši.

Pedagogiem, kas strādā ar bērniem no pusotra līdz četriem gadiem, atlīdzību pilnā apmērā sedz pašvaldība. Savukārt pedagogiem, kas strādā ar piecgadīgajiem un sešgadīgajiem bērniem, atalgojums tiek maksāts no valsts budžeta mērķdotācijas, vienam pedagogam piešķirot 750 eiro. Lai atalgojuma atšķirības izlīdzinātu, pašvaldība sedz starpību, kopumā tam atvēlot vairāk nekā 50 tūkstošus eiro, liecina publikācija novada pašvaldības mājaslapā.

Tāpat jebkuram pirmsskolas pedagogam, kurš ir pieteicies uz savas profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanu un kuram ir piešķirta kvalitātes pakāpe, papildu mēneša darba algai tiek noteikta ikmēneša piemaksa par darba kvalitāti – par 3. kvalitātes pakāpi saņemot 48 eiro ikmēneša piemaksu par slodzi, par 2. kvalitātes pakāpi – 36 eiro par slodzi, par 1. kvalitātes pakāpi – 24 eiro par slodzi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.