Menu
 

Sējas novadā iedzīvotājus aptaujā par Saulkrastu novada izveidi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sējas novadā iedzīvotājus aptaujā par Saulkrastu novada izveidi, liecina pašvaldības paziņojums mājaslapā.

Pašvaldība šādu aptauju rīko, jo 28.janvārī Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija pieņēma lēmumu, kas paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) veikt konsultācijas ar iesaistītajām pusēm par jauna Saulkrastu novada izveidi.

Priekšlikumu izveidot vēl vienu - 40 - novadu iesniedza nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, paredzot Saulkrastu novadā apvienot Saulkrastu un Sējas novadu, kā arī Krimuldas novada Lēdurgas pagastu, Limbažu novada Skultes un Vidrižu pagastu.

Šīs izmaiņas skartu arī Ādažus un Carnikavu, jo VARAM patlaban piedāvā Saulkrastus un Sēju apvienot ar tiem.

Aptaujā iedzīvotājiem tiek vaicāts, vai iedzīvotājs atbalsta priekšlikumu par Saulkrastu novada izveidi, iekļaujot tajā Sējas novadu, Lēdurgas, Skultes un Vidrižu pagastu. Iedzīvotājiem tiek piedāvātas atbildes "jā" un "nē".

Iedzīvotājiem aizpildīta aptaujas lapa jāiesniedz Sējas novada klientu apkalpošanas centrā vai novada bibliotēkā Pabažos, Sējā un Lojā līdz 4.februārim.

Aptaujas anketas iedzīvotāji var lejupielādēt pašvaldības mājaslapā vai arī tās ir pieejamas kopā ar "Sējas Novada Ziņu" janvāra izdevumu Nr.1.

Sējas novads iepriekš atbalstīja VARAM plānu, kas paredz tā pievienošanu Ādažu novadam.

LETA jau ziņoja, ka Limbažu novada domes deputāti kategoriski noraida ieceri Skultes un Vidrižu pagastus pievienot Saulkrastu novadam, pieļaujot arī iespēju par šādām izmaiņām vērsties Satversmes tiesā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.