Menu
 

Ķekavas novada Jaunu ideju centra ēku piesaka konkursam "Latvijas Būvniecības gada balva 2019"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi pieteikumu dalībai konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2019", piesakot pērn novembrī atklāto Ķekavas novada Jaunu ideja centra ēku nominācijā “Pārbūve”.

Jaunu ideju centrs apvieno vēsturisko mantojumu ar mūsdienīgiem arhitektūras un tehnoloģiskajiem risinājumiem, ko vērts izcelt kā vienu no estētiskajām ēkām ne tikai novadā, bet arī valstī, uzskata pašvaldībā. Centra telpās mājvietu raduši Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra jaunieši, Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes speciālisti, tāpat, izmantot kopstrādes telpas, lai satiktos un radītu jaunas idejas aicināti gan novada uzņēmēji un interešu grupas, gan nevalstiskās organizācijas.

Jaunu ideju centra pārbūvi, pēc arhitekta Jura Pogas idejas veica uzņēmums “Balsts R”. Telpās dominē ķieģeļu, stikla un koka faktūras, kas savstarpēji mijiedarbojas, radot vienlīdz enerģisku, radošu un atvērtu vidi. Pārdomātie tehnoloģiskie risinājumi telpas padara vienlīdz piemērotas gan produktīvam darbam, gan  daudzveidīgiem pasākumiem.

Konkurss “Latvijas Būvniecības gada balva” ir lielākais būvju izvērtēšanas konkurss Latvijā ar precizētiem vērtēšanas kritērijiem, kuru rīko biedrība “Building Design and Construction Council”. Vērtēšana notiek nomināciju ietvaros, katrā no tām izvirzot objektus 3 godalgotajām vietām un tās piešķirot pasūtītājam, arhitektam, būvniekam un būvuzraugam. Svinīgā uzvarētāju paziņošana un apbalvošanas ceremonija notiks 7.martā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.