Menu
 

Uzsākta parakstu vākšana pret Medemciema krustojuma slēgšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

1. februārī Medemciema iedzīvotāji ir uzsākuši parakstu vākšanu pret šī gada 29. janvārī VAS “Latvijas Valsts ceļi” preses konferencē paziņoto plānu – Medemciema krustojuma rekonstrukciju (slēgšanu), kuras rezultātā nokļūšanu no Rīgas uz Medemciemu plānots nodrošināt, izmantojot Rīgas apvedceļa (A5 un A8) divlīmeņu mezglu, tādējādi liekot iedzīvotājiem nokļūšanai mājās izmantot šo no satiksmes organizācijas viedokļa nedrošo divlīmeņu mezglu un papildus mērot vairāk nekā 7 km katrā braucienā.

Kā informē Medemciema iedzīvotāju protesta akcijas darba grupa, nepilnu divu dienu laikā ir jau parakstījušies 450 cilvēki. Parakstu vākšana tiek organizēta vietējā Medemciema veikalā un norisināsies līdz šī gada 29. februārim. Paraksti tiks pievienoti kolektīvajai iedzīvotāju vēstulei un iesniegti Ministru prezidentam, Satiksmes ministrijai un VAS “Latvijas Valsts ceļi”, kā arī citām saistītajām iestādēm.

Iedzīvotāji piekrīt, ka Medemciema krustojums ir nedrošs un tam nepieciešama rekonstrukcija, kā arī atbalsta kreisā pagrieziena aizliegšanu izbraukšanai no Medemciema virzienā uz Jelgavu, izveidojot apgriešanos pretējā virzienā 800 m pirms krustojuma. Tāpat iedzīvotāji būtu gatavi atbalstīt arī kreisā pagrieziena slēgšanu iebraukšanai Medemciemā no Rīgas puses, ja tiku rasts satiksmei drošs un veiksmīgs Medemciema krustojuma risinājums (divlīmeņu mezgls, aplis, luksofors, apgriešanās pretējā virzienā iebraukšanai Medemciemā no Rīgas puses aiz krustojuma (tikai vieglajam transportam)).

Iedzīvotāju aprēķini liecina: ja tiks slēgts kreisais pagrieziens iebraukšanai Medemciemā, tas iedzīvotājiem radīs ievērojamu finansiālo slogu – vidēji mēnesī 20–80 eiro ģimenei atkarībā no piederošo automašīnu un braukšanas reižu skaita, būtisku laika patēriņu nokļūšanai mājās – vidēji 7 minūtes (vidēji mēnesī 3,5 stundas), samazinās nekustamo īpašumu vērtību, sadārdzinās izmaksas kravu piegādēm, taksometram, sabiedriskajam transportam, apsardzes pakalpojumam, kā arī paildzinās laiku operatīvo transportlīdzekļu nokļūšanai palīdzības sniegšanai Medemciema iedzīvotājiem. Vienlaikus šāds lēmums, respektīvi, papildu nobrauktie 2,5 milj. km gadā, atstās būtisku ietekmi uz vidi (7 km x 30 dienas x 1000 automašīnas x 12 mēneši), norāda protesta akcijas darba grupa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.