Menu
 

Vairāki simti iedzīvotāju protestē pret Vidrižu un Skultes pagastu pievienošanu Saulkrastiem

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Saulkrastos šovakar ir pulcējušies vairāki simti protestētāju, kuri iebilst pret Vidrižu un Skultes pagastu pievienošanu iecerētajam Saulkrastu novadam, novēroja aģentūra LETA.

Saulkrastos ieradušies arī zemnieki un ugunsdzēsēji ar smago tehniku - vairāk nekā 50 vienības. Uz protestu ieradušies dažādu paaudžu cilvēki. Protestētāju ierašanos aktīvi organizēja Limbažu novada pašvaldība, kurā pašlaik ietilpst Vidrižu un Skultes pagasti, tostarp organizējot bezmaksas transportu.

Pasākumu vēro gan pašvaldības policija, gan Valsts policija.

Cilvēkiem rokās ir vairāki plakāti, uz kuriem rakstīti saukļi "Saulkrastu novadam - nē!", "Nē - Dombravas novadam!", "Politiķi, beidziet tirgoties ar tautu!", "Par Vidrižiem Limbažu novadā!", "Vidriži un Skulte nav punktiņš kartē!", "Reforma vai privatizācija?" un citi.

Uz protestu ir ieradušies arī politiķi, tostarp Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS).

Šovakar Saulkrastu kultūras centrā notiks konsultācijas par Saulkrastu novada izveidi.

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija 28.janvārī, izskatot likumprojektu "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums" otrajam lasījumam, konceptuāli atbalstīja iespēju izveidot atsevišķu Saulkrastu novadu un uzdeva Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) kopā ar komisijas locekļiem veikt konsultācijas ar iesaistītajām pašvaldībām par atsevišķa Saulkrastu novada izveidi, iekļaujot tajā Saulkrastu pilsētu, Saulkrastu pagastu, Sējas novadu, Krimuldas novada Lēdurgas pagastu, Limbažu novada Vidrižu pagastu un Skultes pagastu.

Kā vēstīts, Limbažu novada domes sēdē pieņemts lēmums kategoriski noraidīt ieceri Skultes un Vidrižu pagastus pievienot Saulkrastu novadam, pieļaujot arī iespēju par šādām izmaiņām vērsties Satversmes tiesā. 

Sākotnēja VARAM iecere paredzēja Limbažu novadu veidot, iekļaujot tajā Alojas un Salacgrīvas novadu, savukārt Saulkrastu novads kopā ar Ādažu, Carnikavas, Garkalnes, Saulkrastu, Sējas novadu apvienotos Ādažu novadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.