Menu
 

Piešķirti 50 000 eiro Allažu pagasta tautas nama labiekārtošanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Lai nodrošinātu Allažu pagasta tautas nama pieejamību sabiedriskajām aktivitātēm visām iedzīvotāju grupām, uzlabotu iespējas dažādot sabiedriskās aktivitātes un kultūras pasākumus, šogad paredzēts veikt tautas nama labiekārtošanas darbus. Kopējās projekta izmaksas ir 50 000 eiro, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības mājaslapā.

Projektā plānots veikt pirmā stāva foajē labiekārtošanu, tai skaitā paplašināt durvju aili uz garderobi, radot iespēju tajā iekļūt arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un izvietot gar foajē sienām stangu gleznu un fotoattēlu izstādīšanai. Tiks izveidotas labierīcības (tualete un duša), kas pielāgotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tāpat paredzēts veikt Allažu pagasta tautas nama teritorijas labiekārtošanu, izvietojot pie tautas nama izgaismotu afišu stabu.

Pārbūves darbu tehniskās dokumentācijas izstrādi, būvuzraudzību, autoruzraudzību un afišas staba iegādi un uzstādīšanu segs Siguldas novada pašvaldība no sava budžeta.

Tautas nama ēka ir celta 1926. gadā, no uzcelšanas brīža ēkas iekšpusē nav veikti būtiski uzlabojumi. Gadu gaitā ir piebūvētas nesaskanīgas piebūves tehnisko funkciju nodrošināšanai – katlu māja un noliktava. Šobrīd tautas nama ēkai ir pilnībā nomainīts jumts un atjaunota ēkas ārpuse, taču ēkas iekšpusē priekštelpas ir novecojošas un nav funkcionālas. Pirmā stāva foajē ir plašs, tomēr telpa ir novecojusi, nemājīga un netiek racionāli izmantota. Tautas namā arī nav pieejamas labierīcības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kas ierobežo to iespējas apmeklēt tautas nama piedāvātos kultūras pasākumus, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.