Menu
 

Pašvaldība: Būvniecības apjomi Ķekavas novadā turpina stabili augt

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada Būvvaldē 2019. gadā audzis saņemto būvprojektu skaits – aktīvi turpinās gan privātmāju celtniecība, gan inženiertīklu un uzņēmumu ēku pārbūves projekti, bet, pateicoties pašvaldības pērn aizsāktajam darbam pie nelikumīgās būvniecības novēršanas, iedzīvotāji steidz savest kārtībā mazēkas – šķūņus un siltumnīcas, liecina novada pašvaldības informācija.

Pēc Ķekavas novada Būvvaldes apkopotajiem datiem, 2019. gadā iesniegti 899 projekti, kas ir par 170 projektiem vairāk kā 2018. gadā. Pērn izdota 181 būvatļauja, bet Būvvaldes izsniegto lēmumu skaits dubultojies gandrīz uz pusi, kas skaidrojams arī ar pastiprinātu vēršanos pie īpašniekiem par patvaļīgas būvniecības konstatēšanu.

Kā ierasts, lielākās būvniecības aktivitātes novērojamas Ķekavas, Katlakalna un Rāmavas teritorijās, tomēr 2019.gadā paaugstinājusies būvniecības aktivitāte arī Dzērumu un Jenču teritorijās, novērots, ka iedzīvotāji pievērsušies veco dārza māju  atjaunošanai un dokumentu sakārtošanai. 

Pēc pašvalības viedokļa, atzinīgi vērtējama iedzīvotāju iniciatīva pašiem izmantot iespēju projektēt un sagatavot nepieciešamo būvniecības ieceres dokumentāciju 1.grupas būvēm (nojumes, palīgēkas, šķūnīši), kā to pieļauj normatīvie akti. 

Pagājušajā gadā  gan pašvaldība, gan arī iedzīvotāji īpašu uzmanību pievērsuši sakārtotas ārtelpas nozīmei – pašvaldība izstrādājusi Ķekavas novada labiekārtošanas plānu turpmākajiem septiņiem gadiem, bet Būvvalde novērojusi, ka 2019.gadā iesniegtajos būvprojektos īpaša vērība pievērsta vides labiekārtošanai, paredzot bruģa, apstādījumu, soliņu un citu elementu iekļaušanu apkārt būvei. 

2019.gadā saglabājusies tendence, kas iezīmē, ka ap 70% no iesniegtajiem būvprojektiem paredzēti privātmāju būvniecībai, 10% ir mazēkas (šķūnīši, siltumnīcas utml), savukārt atlikušos 20% veido lielo objektu būvniecība, piemēram, ražotnes, noliktavas, veikali, pašvaldības projekti, kā arī infrastruktūras objekti  (jaunu inženiertīklu, ielu izbūve, esošo atjaunošana un pārbūve) utt. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.