Menu
 

Līdz 2023.gadam plāno savienot Dzelzavas ielu un autoceļu P4 Stopiņu novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Stopiņu novada pašvaldība Foto - Stopiņu novada pašvaldība

Stopiņu novada dome, VAS “Latvijas Valsts ceļi” un Rīgas domes pārstāvji vienojušies par kopīgu plānu ceļa projektēšanas un izbūves finansēšanai, lai izveidotu trūkstošo Dzelzavas ielas Rīgā un autoceļa P4 Stopiņu novadā savienojumu. Arī uzņēmēji izrāda interesi par iespējām atbalstīt ceļa projektu.

Kā liecina informācija Stopiņu novada pašvaldības mājaslapā, izbūvējamais Dzelzavas ielas savienojums Rīgas pusē veidos aptuveni 600 metru, bet Stopiņu novada pusē – 1,2 kilometru garu ceļa posmu, līdztekus rekonstruējot arī autoceļa P4 posmu Stopiņu novadā starp Ulbrokas rotācijas apli un jaunveidojamo Dzelzavas ielas pieslēgumu pie autoceļa P4. Plānotais projekta realizācijas laiks ir 2023. gads.

Projekts risina arī Rīgas pilsētas problēmas, izveidojot pilnvērtīgu ielu tīklu. Apkārtnes teritorijas pēdējos gados ir ļoti strauji attīstījušās un rada aizvien jaunas satiksmes plūsmas, kas ietekmē Lubānas ielas rotācijas apli, kur veidojas sastrēgumi. Turklāt šo sastrēgumu iemesls ir ne tikai lielā satiksmes plūsma, bet arī ielu fragmentārais raksturs, kur trūkst to savienojumu, un plānotais Dzelzavas ielas posms šo problēmu risinās.

Savienojuma izveide sniegs iespēju būtiski uzlabot satiksmes plūsmu jau tuvākajā nākotnē. Konkrētais Dzelzavas ielas posms ir svarīgs, ņemot vērā straujo satiksmes intensitātes pieaugumu ap Augusta Deglava un Lubānas ielu rotācijas apli saistībā ar lielu uzņēmumu, kā piemēram, “Rimi”, “Ikea”, “Depo”, “Lidl”, tirdzniecības centra “Sāga” un citu noliktavu, biroju un loģistikas ēku attīstību un strauju izaugsmi.

“Esam gandarīti, ka iesaistītās puses ir atradušas kopīgu valodu un apzinās projekta pienesumu visiem. Esam pārliecināti, ka savienojuma posma izveide uzlabos pārvietošanās kvalitāti gan iedzīvotājiem, gan jebkuram citam satiksmes dalībniekam,” uzsver Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.