Menu
 

Salaspils ūdensapgādes uzņēmuma "Valgums-S" valdē iecelta Antra Alksne

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Salaspils ūdensapgādes uzņēmuma SIA "Valgums-S" valdē iecelta Antra Alksne, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Alksne amatam tika izraudzīta konkursa kārtībā, kuru pašvaldība izsludināja pēc tam, kad iepriekšējo līdzšinējo valdes locekli Ilgoni Igauni aizdomās par naudas pārskaitīšanu azartspēļu kompānijai pērn oktobra vidū aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Īsi pēc tam Igaunis no amata tika atstādināts, izsludinot konkursu uz viņa vietu.

Saskaņā ar domes sniegto informāciju, līdz šim Alksne ir vadījusi pašvaldības kapitālsabiedrību SIA "Jelgavas novada KU", tādēļ viņai esot nepieciešamā pieredze tādu kapitālsabiedrību vadīšanā, kuru uzdevums ir nodrošināt iedzīvotājus ar komunālajiem pakalpojumiem. Pirms tam viņa bijusi arī valdes locekle SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi". Alksnei ir inženierzinātņu bakalaura grāds mašīnzinātnē, kas iegūts Latvijas Lauksaimniecības universitātē. 

"Alksne savās darba gaitās ir ne tikai vadījusi uzņēmumus, bet arī organizējusi darba grupu un komisiju darbu, piedalījusies sarežģītu inženiertehnisku risinājumu izstrādē, nodarbojusies ar komplicētu juridisku jautājumu risināšanu. Viņai ir nepieciešamās zināšanas, lai veiksmīgi risinātu jautājumus, kas saistīti ar uzņēmumu darbības pārstrukturizēšanu, kā arī ir pieredze ar Eiropas Savienības struktūrfondu projektu realizēšanu," pauž vietvarā.

"Valgums-S" pilnībā pieder Salaspils pašvaldībai, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas 2018.gadā strādājis ar 1 712 432 eiro apgrozījumu un 12 937 eiro peļņu. 

Uzņēmuma pamatdarbības mērķis ir ūdensapgādes, kanalizācijas un notekūdeņu attīrīšana un šo iekārtu ekspluatācijas nodrošināšana, un ar to saistīto tehnisko darbu un pakalpojumu izpilde.

Uzņēmuma pārziņā ir visa pašvaldībai piederošā ūdenssaimniecības infrastruktūra, kura regulāri tiek ekspluatēta, uzturēta un iespēju robežās - atjaunota, tajā skaitā artēziskie un dziļurbumi, hidrofori, ūdenstorņi, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, pārsūknēšanas stacijas, pārsūknēšanas akas, ūdens apgādes maģistrālie vadi un kanalizācijas maģistrālie vadi.

Kopumā konkursā uz valdes locekļa amatu bija pieteikušies 11 pretendenti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.