Menu
 

Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti Garkalnes novadā trenēs orientēšanos apvidū

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien, 22. februārī, no plkst. 9.00 līdz 16.00 Garkalnes novadā notiks Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetu apmācība, lai trenētu karavīru individuālās iemaņas, savstarpējo sadarbību un darbu komandā.

Aizsardzības ministrijā pavēstīja, ka apmācības laikā vairāk nekā 10 kadeti veiks orientēšanās vingrinājumu apvidū, kas papildināts ar dažādiem individuāli un kolektīvi veicamiem uzdevumiem.

Apmācību laikā būs novērojama karavīru pārvietošanās formas tērpos un ar ekipējumu, kā arī pa ceļiem un stigām iepriekš saskaņotās teritorijās pārvietosies autotransports.

Mācību laikā nav paredzēts izmantot mācību munīciju vai kaujas imitācijas līdzekļus. Apmācību vietas un mācībās izmantotais apvidus pēc mācībām tiks sakopts.

Bruņotie spēki profesionālajā dienestā šogad plāno pieņemt līdz 700 karavīru. Aptuveni 500 karavīru paredzēti dienestam Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē, bet 130 – studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā virsnieka profesijas iegūšanai. Tāpat profesionālajā dienestā plānots pieņemt 30 karavīrus speciālistus, kā arī atjaunot aktīvajā dienestā aptuveni 50 savulaik rezervē atvaļinātos karavīrus. Bruņotie spēki aicina pieteikties profesionālajam dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.