Menu
 

Siguldā būvēs grupu dzīvokļus 16 novada iedzīvotājiem ar īpašām vajadzībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda piešķirto finansējumu deinstitucionalizācijas projekta ietvaros Siguldas novadā paredzēts attīstīt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūru, īstenojot grupu dzīvokļu un “atelpas brīža” pakalpojumus 16 novadā dzīvojošiem iedzīvotājiem ar garīga rakstura traucējumiem.

Kā norāda Siguldas novada pašvaldībā, grupu dzīvokļi tiks būvēti, lai veicinātu iedzīvotāju ar īpašām vajadzībām patstāvību un neatkarību, paplašinātu viņu iespējas iekļauties sabiedrības dzīvē, tostarp nodrošinot iespējas iegūt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dalībai darba tirgū, profesionālu aprūpi, kā arī nodrošinātu iespēju dzīvot savā novadā.

Pašvaldība projekta ietvaros drīzumā uzsāks grupu dzīvokļu projektēšanu un ēkas būvniecību Saules ielā 6B, Siguldā, kur tiks izveidotas 16 vietas grupu māju iedzīvotājiem un divas vietas “atelpas brīža” apmeklētājiem. Tādējādi ar mājokli un sociālu atbalstu kopumā tiks nodrošinātas 16 personas ar garīga rakstura traucējumiem, kas sasniegušas pilngadību, kurām nav pieejams nepieciešamais atbalsts dzīves vietā un kurām ir grūtības dzīvot patstāvīgi. Grupu mājā paredzēts sociālā darbinieka, aprūpētāja nepārtraukts atbalsts ikdienas jautājumos, tostarp veselības un aprūpes jautājumos, motivējot šīs personas dzīvot patstāvīgu dzīvi.

Kopējās projekta izmaksas ir 591 061,75 eiro. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 468 946,96 eiro, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.