Menu
 

Saulkrastu novadā apvienos Saulkrastu un Sējas novadus, kā arī Skultes pagastu Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saulkrastu novadā tiks apvienoti Saulkrastu un Sējas novadi, kā arī Limbažu novada Skultes pagasts, otrdien lēmusi Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija.

Sākotnējais priekšlikums paredzēja novadā apvienot arī Krimuldas novada Lēdurgas un Limbažu novada Vidrižu pagastu, taču komisijas deputāti ņēma vērā gan vietējo domju, gan iedzīvotāju viedokli. Novadu iedzīvotāji un uzņēmēji bija ieradušies arī uz komisijas sēdi.

Parlamentārietis Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) novērtēja diskusijas ar iedzīvotājiem, kurās gūtas atbildes uz daudziem praktiskiem jautājumiem, kas skar ne tikai minēto novadu nākotni.

Sēdē izskanēja arī ideja Saulkrastus apvienot ar Salacgrīvas novadu, taču tā neguva atbalstu un un balsošanai netika virzīta. Bez izskatīšanas palika doma arī par Carnikavas, Saulkrastu un Salacgrīvas novadu apvienošanu.

Tā, piemēram, komisijas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S) sēdē pauda viedokli, ka Vidzemes piekrastē būtu jāveido pašvaldība-kūrorts, taču viņa atzina, ka šādu ieceri nevarēs īstenot, ņemot vērā, ka Vidzemē attīstās vairākas ostas un plānota gāzes cauruļvada izbūve no Skultes ostas līdz Inčukalna pazemes gāzes krātuvei.

Ņemot vērā balsojumu, Ādažu novadā, kurā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikuma bija plānots apvienot četras pašvaldības, tiks iekļauts Ādažu un Carnikavas novads. Savukārt Limbažu novads tiks veidots bez Skultes pagasta, lai gan sākotnējais VARAM modelis novada sadalīšanu neparedzēja.

Atbalstot Saulkrastu novada izveidi, komisija beigusi darbu pie Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta pielikuma par jaunveidojamajām novadu pašvaldībām sagatavošanas otrajam lasījumam.

LETA jau ziņoja, ka priekšlikumu izveidot vēl vienu - 40. - novadu iesniegusi Saulkrastu dome un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, paredzot Saulkrastu novadā apvienot Saulkrastu un Sējas novadu, kā arī Lēdurgas, Skultes un Vidrižu pagastu.

Šīs izmaiņas skartu arī Ādažus un Carnikavu, jo VARAM patlaban piedāvā Saulkrastus un Sēju apvienot ar tiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.