Menu
 

Jūrmalas dome plāno atļaut spēļu zāļu izveidi tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Jūrmalas dome izstrādājusi grozījumus teritorijas plānojumā, paredzot aizliegt pilsētas teritorijā jaunu spēļu zāļu atvēršanu, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcās.

Jūrmalas dome pieņēmusi lēmumu nodot sabiedriskajai apspriešanai izstrādātos teritorijas plānojuma grozījumus. Plānots, ka apspriede notiks no 9.marta līdz 22.aprīlim un šajā laikā ar grozījumu redakciju un Vides pārskatu izdrukas formā varēs iepazīties Jūrmalas "Zemes nama" ēkas vestibilā Edinburgas prospektā 75 un Jūrmalas pilsētas domes 1.stāva vestibilā Jomas ielā 1/5. Tāpat ar izstrādātajām izmaiņām varēs iepazīties elektroniskā formā - valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā "www.geolatvija.lv" un pašvaldības mājaslapā.

Vienas no piedāvātajām izmaiņām paredz, ka turpmāk visā Jūrmalas pilsētas teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas, būs aizliegts ierīkot kazino, spēļu zāles, bingo zāles, totalizatora vai derību likmju pieņemšanas vietas.

Domē norāda, ka grozījumos arī izvērtēti 318 detālplānojumi, analizējot to atbilstību teritorijas plānojumam un to, vai noteiktajos termiņos ir sākta detālplānojuma īstenošana, saņemot būvatļauju. 

Tā rezultātā sagatavoti priekšlikumi detālplānojuma atstāšanai spēkā vai atcelšanai, tādēļ pašvaldībā nekustamo īpašumu īpašniekiem, kuri izstrādājuši detālplānojumus, aicina īpaši pievērst uzmanību teritorijas plānojuma grozījumu paskaidrojuma raksta 10.pielikumam "Detālplānojumu izvērtējums".

Tāpat grozījumos Jūrmalas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi papildināti ar nodaļu "Prasības lokālplānojumiem", papildus normatīvajos aktos noteiktajam nosakot gadījumus, kad pirms attīstības ieceres īstenošanas nepieciešams izstrādāt lokālplānojumu. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos veiktas arī citas izmaiņas atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, norāda domē.

Priekšlikumus un ierosinājumus par izstrādātajiem grozījumiem iedzīvotāji varēs iesniegt valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā vai klātienē - Jūrmalas pilsētas domes apmeklētāju apkalpošanas centrā Jomas ielā 1/5, Raiņa ielā 110, Tukuma ielā 30 un Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļā Edinburgas prospektā 75.

Par izstrādātajiem grozījumiem notiks arī četras publiskās apspriešanas sanāksmes - 26.martā plkst.18 Ķemeru bibliotēkā Tukuma ielā 20, 31.martā plkst.18 Lielupes pamatskolā Aizputes ielā 1A, 7.aprīlī plkst.18 Jomas ielā 1/5 un 15.aprīlī plkst.18 Kauguru Kultūras namā Raiņa ielā 110.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.