Menu
 

Akceptē LED apgaismojuma projektu Baložos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi Vides investīciju fonda pozitīvo lēmumu par projekta apstiprināšanu, kas paredz Baložos uzstādīt LED apgaismojumu astoņās ielās. Tāpēc, lai varētu turpināt projekta īstenošanas procesu, pašvaldība slēgs trīspusējo līgumu ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un SIA “Vides investīciju fondu”, kā arī organizēs iepirkumu projekta realizēšanai.

Kā skaidro pašvaldībā, projekta “Energoefektivitāti veicinoša LED apgaismojuma un viedo tehnoloģiju ierīkošana ielu apgaismojumam Baložu pilsētā” ietvaros  paredzēts uzstādīt gandrīz 300 LED apgaismojumu vienību Rīgas, Baložu, Ezera, Skolas, Purva, Bērzu, Jaunatnes un Smilšu ielās. Tas ļautu samazināt pilsētā gan elektroenerģijas patēriņu, gan  CO2 emisijas.

Tāpat arī tiks veikts satiksmes plūsmas monitorings, kā rezultātā  tiks pielāgota gaismas intensitāte atbilstoši satiksmes plūsmai (proti, stundās, kad uz ielas būs mazāka satiksmes kustība, arī ielu apgaismojums automātiski samazināsies, tādējādi radot vēl papildu elektroenerģijas patēriņa ekonomiju).

Apgaismojuma projekts ir apstiprināts par kopējo summu 344 000 eiro, no kuriem 70% jeb gandrīz 241 000 eiro ir Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta līdzfinansējums, pārējās projekta izmaksas ir pašvaldības finansējums, ņemot kredītu no Valsts kases. Taču, kādas būs projekta reālās izmaksas atbilstoši šī brīža tirgus situācijai,  pašvaldība zinās pēc iepirkuma rezultātiem. Redzot iepirkuma rezultātā apgaismojuma projekta īstenošanas izmaksas, pašvaldība tad vērtēs budžeta iespējas šo projektu īstenot un virzīs jautājumu tālākai izskatīšanai Ķekavas novada domes sēdē.

Turpinot pilnveidot Baložos pilsētas labiekārtošanu, tā dēvētajā, Medema parkā Ķekavas novada pašvaldība izbūvējusi parka apgaismojumu. Jaunais LED apgaismojums, kas piemērots īpaši parka vajadzībām un dizainam, ir izveidots daudzīvokļu māju pagalmā, kur pagājušajā gadā pašvaldība uzstādījusi jaunus mūsdienīgus rotaļu elementus.  Arī  šogad parks tiks papildināts ar dažādām bērniem un jauniešiem paredzētiem aktīvās atpūtas iespējām.  

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.