Menu
 

Olaines pašvaldība un Satiksmes ministrija vienojušās par sadarbību tuneļa izbūvē pie Medemciema

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Olainē notikusi Olaines novada pašvaldības vadības un satiksmes ministra Tāļa Linkaita darba tikšanās, kuras laikā norisinājās konstruktīvas sarunas par pašvaldībai aktuāliem jautājumiem saistībā ar transportu, sabiedrisko transportu un pastu.

Kā vēsta pašvaldībā, pārrunāti jautājumi par autoceļa A8 (Rīga–Jelgava) attīstību, tostarp panākta vienošanās par sadarbību (arī finansiālu) divlīmeņu mezgla projektēšanā un izbūvē divās vietās – tas ir tunelis Medemciema krustojumā uz autoceļa A8 un divlīmeņu mezgls, kas šķērsos A8 un dzelzceļu, izbraucot no Olaines pilsētas.

“Diemžēl jautājumā par Medemciema krustojuma rekonstrukciju ministrija nesadzirdēja Olaines novada pašvaldības argumentus saistībā ar pašvaldības piedāvājumu izveidot un arī finansēt no pašvaldības budžeta otras apgriešanas vietas izveidošanu Jelgavas virzienā, kuru līdz tuneļa izbūvei Medemciema iedzīvotāji, braucot no Rīgas, varētu izmantot kā drošāku, ekonomiski pamatotāku un ērtāku risinājumu nokļūšanai mājās. Taču Satiksmes ministrija novērtē pašvaldības plānoto ieguldījumu stratēģiski nozīmīgajā infrastruktūrā,” liecina publikācija novada pašvaldības mājaslapā.

Pašvaldība aktualizējusi jautājumu par sabiedriskā transporta nodrošināšanu kontekstā ar gaidāmajām izmaiņām, kas saistītas ar sabiedriskā transporta politiku un VAS “Pasažieru vilciens” plāniem iegādāties jaunus pasažieru vilcienu sastāvus un provizoriski no 2022./2023. gada vilcienu kursēšanu maršrutā Rīga–Jelgava nodrošināt daudz intensīvākā režīmā. Līdz ar to ir nepieciešams risinājums dzelzceļa pārbrauktuves pie izbraukšanas no Olaines pilsētas caurlaidspējas nodrošināšanā un vietēja mēroga autobusa maršruta izveidei, lai nodrošinātu Olaines novada iedzīvotāju nokļūšanu no mājām līdz dzelzceļa stacijām un atpakaļ.

Šajā kontekstā tika runāts arī par komercreisu organizēšanas kārtību. Pašvaldība seko līdzi un aizstāv iedzīvotāju intereses, lai no 2022. gada (provizoriski), kad būs noslēgti jauni līgumi par autobusu pakalpojumu nodrošināšanu Latvijas teritorijā, ko pārrauga Satiksmes ministrija un VAS “Autotransporta direkcija”, maršrutā Rīga–Olaine autobusi kursētu pietiekami bieži un biļešu cenas būtu ekonomiski pamatotas.

Pārrunāti jautājumi par dzelzceļa līnijas “Rail Baltica” atzara “Pamattrase–lidosta” iespējamajiem risinājumiem Olaines novada teritorijā. Uz dzelzceļa līnijas “Rail Baltica” plānota reģionālā pietura “RB Olaine”, kurai blakus pašvaldība ierosina izveidot Kurzemes/Zemgales park & ride (Kurzemes/Zemgales reģionālā autobusu stacija un Zemgales autotransporta park & ride uz Rīgas centru). Pašvaldības vadība sarunā ar ministru aktualizēja vēlmi un gatavību attīstīt “RB Olaines Industriālo parku” (300 ha platībā) Olaines novada teritorijā blakus apvedceļam. Tika diskutēts arī par Baložu staciju (uz esošā dzelzceļa) un tās iespējamo pārcelšanu tuvāk daudzdzīvokļu māju apbūvei Gaismās.

Tāpat tika pārrunāti jautājumi par pasta pakalpojumiem, tostarp par Jaunolaines, Jāņupes apkaimes un citu Olaines pagasta iedzīvotāju situāciju, interesēm un vajadzībām šajā jautājumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.