Menu
 

Ikšķilē atklāts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes punkts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

2.martā  Ikšķilē darbu uzsāk Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes punkts. Tā izveidošana turpmāk ļaus pilsētas un pagasta iedzīvotājiem savlaicīgāk saņemt neatliekamās  medicīnas pakalpojumus, informēja Ikšķiles novada pašvaldībā.

NMPD brigādes punkta atklāšanas brīdī klātesošos uzrunāja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš. Viņš sacīja, ka ideja par šāda punkta izveidi radās jau laikā, kad pašvaldības īpašumā nonāca Pasta ēka, taču tad vēl jautājums par operatīvu neatliekamās medicīnas sniegšanu novada iedzīvotājiem nebija tik aktuāls. Priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka kopš tā laika Ikšķiles novads ir audzis, sasniedzot nu jau septiņus tūkstošus iedzīvotāju Ikšķiles pilsētā un trīs tūkstošus iedzīvotāju Tīnūžu pagastā. 

“Ir liels prieks, ka šis pakalpojums novada cilvēkiem būs pieejams. Tās ir dzīvības, tā ir veselība..., “ sacīja Trapiņa kungs, paužot pašvaldības gatavību arī turpmāk sadarboties ar  NMP dienestu.

Savukārt NMP dienesta direktore Liene Cipule atklāja, ka pie šī jautājuma risināšanas dienests strādāja jau no pagājušā gada, kad saņēma datus par operativitātes problēmām Ikšķilē un ap Ikšķili, jo pieaudzis iedzīvotāju skaits. “Katras brigādes darbs ir nozīmīgs resurss veselības aprūpē. Paldies darbiniekiem, kas strādās šādā režīmā un uzņemsies atbildību. Dienests dara visu, lai nodrošinātu atbalstu. Pirms diviem gadiem izveidot šādu brigādi nebūtu bijis iespējams, bet, pateicoties atsaucīgiem darbiniekiem, šādu punktu varējām  atvērt,“ sacīja Cipules kundze.

NMPD Zemgales reģiona centra vadītājs Dmitrijs Sergejevs atklāja, ka Ikšķilē strādās Ogres NMPD mediķi. Līdz ar jaunizveidoto brigādi Ogrē darbosies  piecas brigādes.  “Visas brigādes katru rītu darbu sāk Ogrē, tad dodas uz savām dislokācijas vietām – divas brigādes paliek Ogrē, viena brauc uz Lielvārdi, viena uz Madlienu, un tagad viena atradīsies Ikšķilē,” sacīja Dmitrijs Sergejevs.

Ikšķilē dienesta mediķi strādās dežūras režīmā katru dienu no plkst.8.00 līdz 22.00. Pašvaldība vēršas ar lūgumu pie iedzīvotājiem izveidoto NPD dienesta brigādes punktu neuztvert kā dažādu medicīnisko pakalpojumu sniegšanas vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.