Menu
 

Lidostā "Rīga" uzstādīti roku dezinfekcijas līdzekļi un norit pastiprināta telpu uzkopšana Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto: riga-airport.com Foto: riga-airport.com

Starptautiskās lidostas "Rīga" terminālī prevencijas nolūkā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" uzstādīti roku dezinfekcijas stendi un norit pastiprināta publisko un darbinieku telpu uzkopšana, kā arī dezinfekcija, aģentūra LETA noskaidroja lidostā.

Lidostas "Rīga" pārstāvis Edgars Vilcāns aģentūrai LETA sacīja, ka lidosta "Rīga" turpina strādāt atbilstoši līdzšinējām Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijām, jo jaunas līdz šim mirklim nav saņemtas. Tostarp patlaban uzstādīti roku dezinfekcijas stendi vairākās vietās lidostas terminālī – C un E bagāžas saņemšanas zālēs, pie B7 izlidošanas vārtiem, pirms tranzīta pasažieru drošības kontroles, pirms izlidošanas robežkontroles punkta.

Tāpat veikta pastiprināta publisko un arī darbinieku telpu uzkopšana un dezinfekcija, kā arī dezinficēti lidostas autobusi, kas nogādā pasažierus no termināļa uz gaisa kuģiem un atpakaļ. Vienlaikus izlidojošie un ielidojošie pasažieri informēti par piesardzības pasākumiem, kas veicami, dodoties uz vīrusa skartajām teritorijām, un darāmo, ja pasažierim parādījušies vīrusam raksturīgie simptomi. Starptautiskās lidostas "Rīga" terminālī izvietoti lielformāta informatīvie banneri, kā arī pieejamas SPKC rekomendācijas.

Lidostas "Rīga" pārstāvis uzsvēra, ka lidosta aicina pasažierus pašiem sekot līdzi savam veselības stāvoklim un mazāko aizdomu gadījumā vērsties pie mediķiem. Ja pēc atgriešanās no vīrusa skartajām teritorijām, esot vēl lidostā, parādījusies paaugstināta temperatūra, sāpes kaklā, klepus vai apgrūtināta elpošana, pasažieri ir aicināti vērsties lidostas medpunktā E atlidošanas zālē, kas ir blakus kafejnīcai "Costa Coffee".

Tāpat lidosta "Rīga" regulāri informē darbiniekus par veicamajiem preventīvajiem aizsardzības pasākumiem, tostarp personīgo higiēnu, roku mazgāšanu un/vai dezinfekciju, kā arī aicina darbiniekus rūpīgi izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz vīrusa skartajām teritorijām, sacīja Vilcāns. "Lidosta aktīvi seko līdzi aktuālajai informācijai un, ja SPKC vai citas par vīrusa izplatību atbildīgās Latvijas iestādes lems par papildus pasākumiem lidostā, mēs operatīvi rīkosimies," aģentūrai LETA apliecināja lidostas "Rīga" pārstāvis.

Kā ziņots, pirmdien Latvijā apstiprināta pirmā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19". Sieviete inficējusies Itālijā, kur ceļojusi kopā ar ģimeni. No Itālijas viņi devušies uz Minheni Vācijā un tad ar "airBaltic" reisa lidmašīnu 29. februārī uz Rīgu. Tāpat vēstīts, ka jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019. gada 31. decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu.

Latvijā no 28. februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas–Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas. Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi – paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums –, ir jāzvana uz 113. 

Pie personām ar vieglas elpceļu infekcijas pazīmēm vienas dienas laikā dosies ārstniecības persona, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei, bet pati persona paliks mājās. Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, NMPD šo personu nogādās stacionārā. Par izmeklējumu rezultātiem laboratorija informēs pacientu un SPKC. Persona informāciju par izmeklējumu rezultātiem saņems 24 stundu laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.