Menu
 

Salaspilī augstsprieguma līnija pārbūvēta kabeļu izpildījumā, pacelti pirmie balsti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - AS "Augstsprieguma tīkls" Foto - AS "Augstsprieguma tīkls"

Turpinot darbu pie projekta "330 kV elektropārvades līnija Rīgas TEC-2 – Rīgas HES" realizācijas, Salaspilī veikta augstsprieguma līnijas pārbūve kabeļu izpildījumā un februāra beigās pacelti pirmie balsti, informēja Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST).

Vienlaikus līdz ar jaunās līnijas būvniecību tiek pārbūvēta līnija no Rīgas TEC-2 uz Salaspils apakšstaciju, kas Salaspils centrā no dzelzceļa šķērsojuma līdz Gaismas ielai pusotra km garumā tiks realizēta kabeļu izpildījumā. Pārbūvētās 330kV līnijas balstus, kas būvēti pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, demontāžu plānots uzsākt aprīlī, tādējādi uzlabojot pilsētvidi.

Kopumā līnijā ir plānoti 28 balsti, no kuriem 25 jau ir izbūvēti pamati, pieci balsti samontēti un pirmais balsts pacelts.

"Jaunā elektropārvades līnija paredzēta 13 km garumā no Rīgas TEC-2 uz Rīgas HES, atsevišķos posmos to virzot pa esošas 330kV līnijas trasi. Salaspils teritorijā jaunā līnija vairāk nekā divu kilometru garumā no dzelzceļa šķērsojuma līdz rotācijas aplim pie Rīgas HES ūdenskrātuves tiks realizēta kabeļu izpildījumā," par veicamajiem darbiem stāsta AST valdes loceklis Arnis Staltmanis.

Jaunā līnija ir svarīgs Latvijas iekšējā tīkla pastiprinājums Igaunijas-Latvijas trešā starpsavienojuma pilnas funkcionalitātes nodrošināšanai ne tikai normālos, bet it īpaši avārijas un remontu režīmos. Reģionālā mērogā šis tīkla pastiprinājums spēlēs būtisku lomu caurlaides spējas palielinājumam Baltijas reģionā Ziemeļu – Dienvidu virzienā. Paredzams, ka visi pārbūves darbi tiks noslēgti 2020.gadā.

Projekts "330 kV elektropārvades līnija Rīgas TEC-2 - Rīgas HES" ir saņēmis līdzfinansējumu 9,9 milj. eiro apmērā no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta līdzekļiem. Projektam piešķirts nacionālo interešu objekta statusu, tas ir iekļauts Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas attīstības plānā, kā arī Eiropas ENTSO-E desmitgades attīstības plānā. Darbus veic SIA "Energoremonts Rīga".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.