Menu
 

Iedzīvotāji iesniegs Ministru prezidentam 5300 parakstus par labāku Medemciema krustojuma risinājumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Medemciema iedzīvotāju protesta akcijas darba grupas pārstāvji ceturdien plāno iesniegt Ministru prezidenta birojā iesniegumu par labāku Medemciema krustojuma risinājumu kopā ar 5300 parakstiem.

Iesniegumā Medemciema iedzīvotāji izsaka pateicību VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC), Satiksmes ministrijai un Olaines novada pašvaldībai par mutiski panākto ilgtermiņa kompromisa risinājumu – divlīmeņu pārvada (tuneļa) izbūvi kā šobrīd veiksmīgākā risinājuma atbalstīšanu un ieceri to realizēt tuvāko trīs gadu laikā. Tāpat izteikta pateicība un atbalsts LVC par piedāvāto risinājumu autobusa pieturas un gājēju celiņa izbūvei līdz gājēju tunelim pie Medemciema krustojuma (Rīga–Jelgava virziena pusē).

Tajā pašā laikā, kā norāda darba grupa, puses līdz šim brīdim nav panākušas kompromisa īstermiņa risinājumu, t.i., lai līdz tuneļa izbūvei nebūtu jāizmanto LVC piedāvātais “nedrošais, ekonomiski neefektīvais (papildu 7 km), neekoloģiskais, uz nepareiziem pētījumiem un aprēķiniem balstītais, ar iedzīvotājiem nesaskaņotais, neveiksmīgais risinājums, kura rezultātā palielinās arī operatīvo transporta līdzekļu reaģēšanas laiks”.

Tāpat, pēc Medemciema iedzīvotāju domām, LVC piedāvājums neatrisina melnā punkta likvidēšanu: “Gluži pretēji – tas tiek pārnests uz citu vietu, satiksmes dalībniekus un iedzīvotājus pakļaujot vēl lielākam riskam.”

Medemciema iedzīvotāju vērtējumā, veiksmīgāks īstermiņa risinājums būtu luksofors vai otra apgriešanās vieta braukšanai pretējā virzienā (papildu LVC piedāvājumam) 800 m aiz krustojuma Jelgavas virzienā, vai arī esošā kreisā pagrieziena Rīga–Medemciems saglabāšana, uzlabojot to ar apgaismojumu un radaru, kas nodrošinātu 70 km/h ātrumu šajā ceļa posmā.

Pilns iesnieguma teksts būs publicēts pēc tā iesniegšanas Ministru prezidentam, sola Medemciema iedzīvotāju protesta akcijas darba grupa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.