Menu
 

Skates "Gada labākā būve Latvijā" finālam izvirzītas deviņas būves Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Skates "Gada labākā būve Latvijā 2019" žūrija finālam izvirzījusi 41 būvi no 90, kuras piedalās skatē. To vidū ir arī deviņas būves Pierīgas novados. Skates uzvarētāju apbalvošana notiks 2.aprīlī LU Zinātņu mājā.

Nominācijā “Publiskā jaunbūve” izvirzīta Ādažu sākumskolas 1. un 2.kārta, kā arī “Business Garden Riga” 1. kārta Mārupē; nominācijā “Ražošanas ēkas jaunbūve” – biroja ēkas ar noliktavām un slēgtā tipa rezervuārs Babītē; nominācijā “Pārbūve” – Olaines vēstures un mākslas muzejs; nominācijā “Inženierbūve” – gājēju tilts pāri Vecgaujai Carnikavā.

Nominācijā “Ainava” izvirzīts sporta un rekreācijas zonas labiekārtojums Saulkalnes daudzstāvu namu iekšpagalmā, kā arī Salaspils 2. vidusskolas teritorijas labiekārtojuma rekonstrukcija ar rotaļu un sporta laukumiem; nominācijā “Koka būve” – veikals "Elvi" Krimuldas novada Raganā, bet nominācija “BIM objekts” – Mārupes pamatskolas piebūve un sporta laukuma izbūve Tīrainē.

Skates "Gada labākā būve Latvijā 2019" žūrijas priekšsēdētājs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs uzsver, ka šogad skates dalībnieki ir strādājuši ļoti kvalitatīvi: "Žūrijas vārdā liels paldies ikvienam skates dalībniekam gan par dalību skatē, gan gada laikā paveikto. Vērtējot iesniegtos dokumentus un būves klātienē, žūrija pārliecinājās par to, ka būvju pasūtītāji ir apmierināti, ka mūsu būvnieki strādā kvalitatīvi, inovatīvi un droši. Žūrijai bija sarežģīti pieņemt lēmumu, kuras būves ir labākās no labākajām un tiek izvirzītas finālam."

Skates žūrijā iekļauts 51 eksperts, kas pārstāv 18 Latvijas būvniecības nozares profesionālās organizācijas, kā arī augstskolas, valsts un pašvaldību institūcijas, nolēma skates trešajai kārtai,

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.