Menu
 

Ķekavas novadā aicina piedalīties akcijā "Iestādi koku"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai, Lielās talkas dienā, 25. aprīlī, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kuras mērķis šogad Ķekavas novadā ir apzaļumot tieši daudzdzīvokļu māju pagalmus. Šīs akcijas laikā pašvaldība dāvinās iedzīvotājiem koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņu koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai, informē pašvaldībā.

Tiem, kuri izlēmuši iesaistīties akcijā – apzaļumot savu daudzdzīvokļu māju pagalmu, to padarot par jaukāku un zaļāku vietu –, līdz 3. aprīlim par savu ideju un vēlamo stādīšanas vietu ir jāinformē pašvaldības vides speciālisti, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālr. 26417724. Kopā ar speciālistiem atbilstoši novada labiekārtošanas plānam tiks meklēts labākais risinājums – kur stādīt, cik un kādas kokus vai dekoratīvo krūmu šķirnes izvēlēties. Speciālisti pastāstīs, kā pareizi iestādīt kociņu, lai tas labāk iesakņotos.

Norunātajā laikā no 20. līdz 24. aprīlim jādodas uz pašvaldību, lai saņemtu koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņus koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai. Kad koku stādiņi vai dekoratīvie krūmi ir iestādīti saskaņotajā vietā, tie ir rūpīgi jālaista, līdz iesakņojas un var paši par sevi pastāvēt, skaidro pašvaldībā.

Akcijas dalībnieki tiek aicināti dalīties ar labo darbu savā "Instagram" kontā vai "Facebook" lapā, pierakstot klāt tēmturi #Ķekavasnovadsaug un #iestādikoku. Pieci interesantāko fotogrāfiju autori saņems dāvanas no Ķekavas novada pašvaldības.

Kā norāda pašvaldībā, viena no Ķekavas novada pašvaldības vērtībām ir “zaļā” domāšana, veicinot videi draudzīgu saimniekošanu un dzīvošanu, tāpēc novads īpašu uzmanību pievērš sadzīves atkritumu šķirošanai, attīsta arvien vairāk labiekārtotas atpūtas vietas, kā arī turpina strādāt pie “zaļās” mobilitātes veicināšanas, proti, pie trīs veloceliņu izveides. Pašvaldības pārstāvji atgādina, ka pērn pašvaldība izstrādāja vienotu Ķekavas novada labiekārtošanas plānu turpmākajiem septiņiem gadiem.   

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.