Menu
 

Opozīcijas deputāts Valainis Ulbrokas novada izveidi vērtē kā "politiski ļoti angažētu"

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Ulbrokas novada izveidošanas kritēriji nav skaidri, un jaunās pašvaldības tapšana vērtējama kā "politiski ļoti angažēta", trešdien, debatējot par administratīvi teritoriālās reformas (ATR) likumu, norādīja Saeimas opozīcijas deputāts Viktors Valainis (ZZS).

Parlaments šodien vērtēja divu deputātu iesniegtus identiskus priekšlikumus, kas paredz atteikties no ieraksta likumā, kas nosaka, ka pēc 2021.gada 1.jūlija Siguldas novada pašvaldība un Ulbrokas novada pašvaldība normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā līdz 2021.gada 31.decembrim nodrošinās pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārdali attiecībā uz Ulbrokas novada Vangažu pilsētu.

Šādu ierosinājumu bija iesnieguši deputāti Jānis Butāns (JKP) un Jānis Ādamsons (S). Minētie priekšlikumi netika atbalstīti.

Valainis, vairākas reizes kāpjot tribīnē, pauda nesapratni par to, kā radās iecere izveidot jaunu Ulbrokas novadu.

"Klīst visādas runas par to, kā tapis Ulbrokas novads. [..] Ulbrokas novads bija vienkārši politiski ļoti angažēts priekšlikums, kur centās aiztaisīt visiem ausis, runājot par uzņēmējdarbību," teica politiķis.

Viņš pauda neapmierinātību ar to, ka neviens koalīcijas deputāts, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) nekāpj tribīnē un neskaidro pašvaldības veidošanas kritērijus. Viņš tāpat uzsvēra, ka atbilde uz šo jautājumu netika saņemta arī par likumu atbildīgajā komisijā.

"Šis gadījums ir īpašs ar to, ka tika izveidota 35 novadu karte sākumā. Tad visiem par pārsteigumu paziņoja par 36 novadiem, rodoties arī Ulbrokas novadam. Kas tas tāds? Ministrija nevar atļauties politiski zīmēt karti, taču šoreiz tas tika izdarīts," teica politiķis, akcentējot, ka, ja šoreiz tikuši uzklausīti uzņēmēju viedokļi, tad kādā veidā ministrija rīkojusies citos identiskos gadījumos.

Kā ziņots, Saeima jau ceturto dienu skata priekšlikumus ATR likumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.