Menu
 

Siguldā pārcelts jaundzimušo godināšanas pasākums, noteikti stingri ierobežojumi izglītības iestādēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu pārcelt svinīgo pasākumu “Esmu dzimis Siguldas novadā!”, kas bija plānots sestdien, 14. martā, kultūras centrā “Siguldas devons”. Par citu publisko pasākumu norisi tiks lemts atbilstoši situācijai saskaņā ar Ministru kabineta izveidotās Krīzes vadības padomes un Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām.

Pašvaldībā norādīja, ka vecāki, kuri būs reģistrējušies jaundzimušo godināšanas pasākumam, saņems individuālu informāciju veidā, kādu būs norādījuši pieteikuma formā. Pasākums tiks pārcelts uz vasaru un ģimenes tiks informētas par kārtību, kādā varēs uz to pieteikties, saņemot atkārtotu ielūgumu apmeklēt svinīgo pasākumu. Līdz ar to individuāla medaļu “Esmu dzimis Siguldas novadā” saņemšana Pakalpojumu centrā visiem 2019. gada otrajā pusgadā dzimušajiem mazuļiem, kuru ģimenes nebija plānojušas apmeklēt 14. marta pasākumu, notiks pēc pārceltā pasākuma vasarā.

Pašvaldība atgādina, ka no 16.marta līdz 23.martam ir skolēnu brīvlaiks un Siguldas novada pašvaldības vadība un pašvaldības izglītības iestāžu vadītāji aicinājuši vecākus izvērtēt nepieciešamību ceļot uz ārvalstīm, kā arī lūguši sadarboties ar izglītības iestādēm un rīkoties atbildīgi, atgriežoties bērnudārzā vai skolā.

Visiem skolēniem, kas atgriezīsies no Covid- 19 skartajām valstīm, tiks iekļauti 14 dienu mājas karantīnā, arī tad, ja nebūs parādījušies saslimšanas simptomi. Ja tie parādījušies, jāsazinās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi pa tālruni 113, rīkojoties atbilstoši norādītajai informācijai. Skolā skolēni drīkstēs atgriezties tikai ar ģimenes ārsta izziņu.

Jau ziņots, ka koronavīrusa (Covid-19) uzliesmojums saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem ir sasniedzis globālās pandēmijas līmeni un visā pasaulē tiek ieviesti ierobežojumi vīrusa izplatībai. Latvijā apstiprināti 16 saslimšanas gadījumi; līdz šim neviens no tiem nav konstatēts Siguldas novada iedzīvotājiem. Tomēr pašvaldība jau pieņēmusi virkni ierobežojumus pašvaldības iestādēs, tostarp skolās un bērnudārzos, lai samazinātu riskus vīrusa izplatībai.

Novada pašvaldība aicina vecākus sadarboties ar izglītības iestādēm un informēt par jebkuru ārzemju ceļojuma galamērķi, lai iestādes vadība varētu izvērtēt iespējamos riskus, kā arī aicina vecākus būt atsaucīgiem un ievērot iestādes vadītāja norādītās rekomendācijas un ierobežojumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.